Foa Hoka підсумували свою тридцятирічну діяльність новою збіркою

Нещодавно експериментатори Foa Hoka видали велику збірку своїх записів "The Best Of Foa Hoka 1991-2021".

Реліз містить відцифровані давні записи з мастер-плівок, оригінальний візуальний супровід та був втілений як справжня подорож музичними полотнами. Із мастерінгом та оцифровкою записів Foa Hoka допомогли Олексій Мікрюков та Дмитро Сіліч.

До речі, в минулому невидані треки та ремікс-альбоми Foa Hoka вже з’являлися на лейблах SKP Records, Sale Records, Arterija Records.

"На початку 2021 року ми із Сергієм Дубровським (Dubmasta) вирішили створити велику компіляцію улюблених композицій та розташувати їх так, аби прослуховування походило на аудіоекскурсію", – розповів Дмитро Неформату.

Початково в музикантів була ідея випустити бокс-сет на касетах чи компакт дисках, але потім стало зрозуміло, що 90 треків (6 годин 1 хвилину 29 секунд музики) оптимальніше видати на USB у форматах wav та mp3.

"Лімітований USB-флешдрайв – фізичний подарунок справжнім фанатам. Конструктор-чарівник Влад Сімкін створив макет флешки та надрукував на 3D-принтері серію екземплярів, а також, звичайно, зробив технічний монтаж USB. А далі була кропітка робота над покриттям фарбою із дизайнером-технологом Артемом Сиворакшею... Восени кожну флешку я розписував вручну, на балконі. Велика подяка за якісні фарби американській шанувальниці Foa Hoka, меценату та справжньому другу Террі Кеніон."

Форма флешки завдячує назві гурту, яка походить від екзотичного фрукту Полінезії, тому було вирішено зупинитися на вигляді "палаючого ананасу". Більше того, кожна флешка упакована у мішечок ручної роботи, які виготовила Ольга Куровська, дружина Дмитра Куровського.

Об’єкти для обкладинки скомпонували й сфотографували Віктор Онищенко, Юрій Гірчак та Сергій Тонканов, а потім Сергій Дубровський створив селект треків, обкладинку та стікери.

Навесні 2022 року світ побачить експериментальний альбом Foa Hoka & King Imagine, який поки що не має назви. Також на третьому сольному альбомі Dubmasta можна буде почути кілька реміксів від Foa Hoka. Наостанок Дмитро ділиться своїм настроєм в двох словах:

"І звичайно – важливий сам Процес! Невгамовний потужний поклик. Музика – це Любов. А Любов – це творча сила."

Foa Hoka – мультижанровий гурт із Чернігова, який заснували Дмитро Куровський та Владислав Діхтяренко ще у 1991 році. Композиції Foa Hoka створені за використання величезного арсеналу вінтажних аналогових синтезаторів, живих інструментів, різних семплів та психоделічних шумів. За час існування Foa Hoka випустили низку альбомів, мали безліч колаборацій, а також виступи й визнання за кордоном.

До теми про чернігівських музикантів, скоро у Чернігові відбудеться концерт Stinx, Timewaster та The Tea Ship, на який радимо завітати. 

Foa Hoka в мережі:

http://foahoka.com/
https://www.facebook.com/Foa.Hoka.Fanclub/
http://youtube.com/foaho
http://soundcloud.com/foahoka

Фото обкладинки – надали виконавці