Що послухати: хіп-хоп на F The Radio

F The Radio — це незалежне онлайн-радіо, що присвячене хіп-хопу. Сьогодні розповімо коротко про його концепцію, а надалі постараємося періодично згадувати про подібні українські проєкти. 

Ідея створення проєкту виникла в Ігоря Пантуса, засновника радіо, у 2015 році. Перший ефір відбувся через три роки — 1 березня 2018. 

"F The Radio — це логічний етап розвитку всієї тієї любові та знань до музики, вчасності до хіп-хопу, який перейшов трансформацію від хобі до серйозної роботи", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Ігор Пантус.

Наразі команда радіо складається з однієї людини — самого Ігоря, який контролює та працює над усіма процесами в колаборації з різними медіа, артистами та художниками.

"Радіо стрімить музику 24/7 вже 3,5 роки, маючи слухачів практично з усіх континентів нашої планети. Моя головна мета — це підтримка та популяризація жанру та культури на максимально високому рівні.

"F The Radio" — це хіп-хоп радіостанція, але ми не обмежуємося лише одним жанром. У принципі, ми представляємо всю якісну та достойну музику, яка тим чи іншим чином суміжна з хіп-хопом. З самого ранку ефір може початися з James Brown’а, а вже ввечері буде грати Rage Against The Machine або Nirvana.

Я готую матеріал максимально різносторонньо, але в межах того формату, який був заданий із самого початку. Одним незмінним правилом залишається той факт, що який би не був популярний трек, якщо він не подобається особисто мені, він ніколи не звучатиме в ефірі F The Radio, бо це мій персональний саундтрек, яким я ділюся зі слухачем", — додає Ігор.

Серед українських хіп-хоп артистів Ігор виділяє Nemo 322, Ціна Ритму, PVNCH, Рома МайкNashiem Voriek та Bob Croma.

"Особисто мені не подобається ситуація в жанрі. У нас якось усе із крайності в крайність: або роблять лютий олдскул/бум-беп, або ж сучасний "рожевий ліл та янг тайп реп" з однаковими бітами та стилем подачі. Такий хіп-хоп звучить по всьому світу однаково, за винятком мови.

Іноді в розмові з українськими реперами, говорячи про жанр, я відчуваю як розмова набирає незручності. Я розумію, що людина не шарить, за що або за кого йдеться. У нас заведено слухати один одного, підтримувати один одного, навіть тоді, коли не пре; і слухати або Onyx, або якусь сучасну Ліл Сраку, на цьому все, реп закінчився". А хіп-хоп як жанр є максимально різноплановим і для цього я і створив F The Radio — коментує засновник радіо.

Наразі Ігор працює над новими проєктами всередині радіо та планує вийти на рівень монетизації. Ви можете підтримати проєкт донатами або підпискою на патреон.

F The Radio — українське онлайн хіп-хоп радіо, засноване Ігорем Пантусом у 2018 році. Головна мета проєкту — популяризація хіп-хопу та дотичних жанрів на теренах України.

F The Radio у мережі:

https://ftheradio.com/
https://www.instagram.com/ftheradio/
http://facebook.com/ftheradio

Фото для обкладинки надане Ігорем Пантусом