Brilliant Coldness повертаються після 15-річного мовчання

Луганський technical death metal гурт анонсував третій повноформатний альбом "The Ultimate Dream. Plan B: Disposal of Humanity", що вийде за сприяння лейбла Dead Center Production.

Перші напрацювання були зроблені ще у 2011 році. Запис гурт робив на горлівській BeastS Studio у 2013 році, а зведення та мастеринг — у 2018-му. Робота перервалася через вторгнення російських військ на схід України. 

"Період самого запису вокалу для мене пов'язаний з глибоким болем через початок війни на сході України і проблемами в моїй родині. Це були важкі часи. Тоді всі плани нашого гурту зруйнувалися, всі роз'їхалися по різних містах і мені довелося їхати в далеке місто Желєзноводськ до Сергія, і ми разом почали роботу. Пам'ятаю, я тоді навіть багато пив алкоголю, практично кожен день. Настрій був жахливий, але це не завадило мені закінчити запис. Напевно, я тоді дуже чіплявся за творчість і саме це надавало мені сил. Я радий, що після стількох труднощів ми ще на плаву", - розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту Іван Лазор. 

Робота, за словами музикантів, сильно відрізняється від попереднього альбому "Poisoned Reality ", що записувався у Горлівці в далекому 2006-му році та був виданий у 2009-му нідерландським лейблом  Apollon Records.

"Стиль цього альбому суттєво відрізняється від попереднього "Poisoned Reality" через гітарні налаштування. "Poisoned Reality" записаний у тональності "D", що на тон нижча за класичний "Е". "Ultimate Dream… " записана у "C", що на два тони нижче від класики. Це робить матеріал брутальнішим та жорсткішим", — пояснює гітарист гурту Сергій "Angel" Удовенко.

Музиканти наголошують, що на початку творчості надихалися найбрутальнішими представниками дез-металу та грайндкору, а їхні тексти були темними та богохульними, повними чорного сарказму і жорстокості, близькими до божевілля. 

"Думаю, що в альбомі "The Ultimate Dream. Plan B: Disposal of humanity" ми маємо довгоочікуваний результат багаторічної копіткої роботи як батьків-засновників гурту, так і музикантів, які стали пліч-о-пліч у цій диявольській естафеті на витривалість і виживання. Зараз тексти гурту мають більш філософський характер. Але не без магії потойбічної взаємодії з незвіданою надприродною суттю буття.", — додає Сергій.

"Запропонована концепція була така, що людина, перебуваючи в пеклі, тягнеться до світла, але обставини (і сама локація, оточення) не відпускають її. Це банальна, але й водночас сильна алегорія, на мій погляд. Вона очевидна, але її можна трактувати по-різному", -  додає ударник Дмитро "Кім" Герасимов (ексучасник гурту Jinjer). 

Над альбомом також працювали басист Олександр Mor Узумаков, гітарист Дмитро Ємець та сесійний соло-гітарист Сергій Сершень (Sershen & Zaritskaya). Обкладинку намалювала художниця Олена Шапошнікова.

Альбом буде презентований на Decibel Magazine 21 липня. Офіційний реліз — 30 липня. Зараз слухачам доступні сингли "The Crown Of Darkness" та "Technogenic Illusion", ще один сингл "Phantasm" вийде 16 липня.

На сайті є матеріал про ізоляційну луганську сцену, де фігурують Brilliant Coldness.

Brilliant Coldness — луганський технікал дез-метал гурт, створений у 1997 році. Дискографія нараховує три повноформатні альбоми, демку та спліт. Наразі гурт співпрацює із львівським лейблом Dead Center Production. Після 2014 року музиканти вимушено роз'їхалися по різних містах та навіть країнах. 

 

Brilliant Coldness у мережі:

https://www.facebook.com/BrilliantColdness/
https://deadcenterprods.bandcamp.com/album/the-ultimate-dream-plan-b-dis...

Матеріали надані учасниками гурту