Nameless записали альбом зі львівськими музикантами

Тернопільський psychedelic rock гурт презентував альбом "Медовії вуста", створений спільно з учасниками львівських команд Lemko Bluegrass Band та Гич Оркестр.

Робота над альбомом почалася восени 2019 року.

"Вперше ідея запису альбому "Медовії вуста" виникла 8 вересня 2019 року на весіллі Олега Худого та Насті Лещишин у селі Чистилів на Тернопільщині. В процесі святкового випивання та спільних імпровізацій, виникло бажання зафіксувати це чуття братського єднання та дружньої взаємодії у студії. До творчої групи долучилися музиканти з Nameless (UA, Ternopil), Lemko Bluegrass Band та Гич Оркестру. Бавлячись з першими літерами назв гуртів, учасники "весільної змови" самоохрестилися "Проєкт НЛО", - йдеться у пресрелізі. 

Як зазначають самі музиканти, внаслідок такої колаборації на релізі можна почути елементи звучання усій трьох команд, але з чітко вираженою симпатією до психоделічного мистецтва 60-70-х років минулого століття.

Запис тривав упродовж шести денних сесій на місцевій студії Шпиталь Рекордз під керівництвом звукорежисера Лесика Омодади. Він же відповідав за зведення і мастеринг. 

Докладніше про деякі пісні з альбому гурт розповів у пресрелізі:

  • "Мультфільми" написана у 2018 році — спеціально як саундтрек до анімаційного фільму "Чиллі", знятого молодою словацькою режисеркою Мартіною Мікусовою.
  • "Devant Toi" (укр. "Перед тобою") — єдина пісня альбому, виконана французькою. Слова для неї написав французький товариш гурту Максим Фолен (Maxime Fohlen). Вона присвячена скейтбордингу.
  • "Амазонія плаче" — пісня присвячена Джеймсу Мейсу, американському історику, досліднику голодомору в Україні. Саме завдяки його дослідженням світ дізнався про Голодомор в Україні. Загинув унаслідок нападу й побиття київськими гопниками на Троєщині. Похований на Байковому кладовищі.
  • "Зозо в чорному" є українським переспівом відомої композиції американського кантрі-співака Джонні Кеша "Man in Black".
  • "Пісня про Котів" присвячена сімейному улюбленцю — котові Орі. А також усі добрим людям та громадським організаціям, притулкам, які дбають про безпеку та виживання вуличних тварин, що шукають нову домівку для котиків-безхатченків.

Над обкладинкою працювала художниця Наталка Мигаль, на ній зображено казкового персонажа КотоЛосикa (англ. CatMoose).

"Милий Котик із лосячим гіллям на голові; замирений із собою й зі світом, як Будда; врівноважений, мов левітуючий козак-характерник; настояний на трьохсотрічному дубовому листі з удаваним спокоєм сучасного хіпстера-лінтюха він споглядає за перепетіями нинішнього світу" — додає в пресрелізі Наталка Мигаль.

Nameless — тернопільський психоделік рок/фолк гурт, створений у 1992 році. Дискографія на Бендкемпі нараховує три повноформатні альбоми, одну збірку та сингл, але в доробку команди релізів значно більше. 

Nameless у мережі:

https://www.facebook.com/NamelessTernopil/
https://namelessuaternopil.bandcamp.com/