Oil Texture випустив новий альбом

Український drone/ambient проєкт презентував альбом "fog​/​under the bridge".

Реліз створювався з польових записів, зроблених у лісі та під невеликим мостом у Латвійському національному парку Gauja, біля міста Sigulda, вранці під час туману та до, під час і після дощу.  Все зроблено з матеріалу, записаного на рекордер, без участі будь-яких аналогових або програмних синтезаторів. Для зведення матеріалу автор користується лише opensource софтом Linux.

"Мені дуже подобається ідея робити різні колажі, або намагатися передати атмосферу певних місць тільки маніпулюванням таких записів, не вдаючись більше ні до чого іншого. Розтягувати їх, стискати, нашаровувати один на іншого, накладати на них будь-які ефекти і т.д", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Віталій Лебухорський.

Концепція альбому — атмосфера місця, де було записано оригінальні звуки.

"Я намагався перенести слухача на 47 хвилин під якийсь міст, де сконцентрувавшись на звуці, поступово, упродовж якогось часу, починаються невеликі слухові галюцинації. Сховатися від дощу під нього, по якому проїжджають машини, але чутні тільки низькочастотні вібрації моста, навколо напівтемрява, з невеликої арки вид на ліс і поступово починається дощ", — додає Віталій.

Недавно Oil Texture відіграв перформанс в Ризькому Залізничному Музеї, вживу маніпулюючи польовими записами, зробленими минулоріч у поїзді, що рухається Латвією, і на поромі, що пливе зі Стокгольма до Риги.

 

Над обкладинкою музикант працював самостійно. Це принципова позиція Віталія, який воліє особисто брати участь на всіх етапах створення матеріалу — від виникнення ідеї до фінального релізу, тому з лейблами більше не працює. 

Дізнатися більше про Віталія Лебухорського ви можете із нашого інтерв’ю.

Також на сайті є рецензія на альбом "Polar Sleep" (2018) спільного проєкту Віталія та Олега Пузана aka Dronny Darko — Cryogenic Weekend.

Oil Texture — дроун/ембієнт проєкт Віталія Лебухорського, заснований у Луганську у 2012 році. Наразі автор проживає в Ризі. Дискографія нараховує чимало релізів та лайв-альбом, записаний у Ризькому Залізничному Музеї. Основне джерело натхнення музиканта — записи портативних рекордерів навколишнього звуку та короткохвильовий радіоприймач.

Oil Texture у мережі:

https://oiltexture.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/oiltexturemusic
https://soundcloud.com/oiltexture
https://www.instagram.com/oiltexture/