Degradatus презентували дебютний мініальбом

Ужгородський grindcore гурт, який заснували учасники недіючого, але знакового для України колективу Gaz-66 Intrusion, випустив дебютний ЕР "Degradatus".

За словами музикантів, весь процес створення, накопичення та запису матеріалу тривав приблизно пів року у різних місцевих студіях, серед яких Studia9, Accent Studio. Зведенням та мастерингом займався Yoyohxc. З виходом у люди вирішили не тягнути, оскільки учасники не хотіли возитися з лейблами. Посприяв утворенню гурту карантин. 

Концепція альбому — про загальне масове отупіння:

"З назви, думаю, виникає перше враження. Здається, що світом проходить не вірусна пандемія, а пандемія отупіння. Крім того, з кожним днем театр абсурду стає все більш абсурдним. Але ми таке любимо підсвідомо і всі разом, нам здається", — розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту Віктор Phooey.

Обкладинку гурт робив власними силами, прагнучи створити щось нетипове для жанру. Так само музиканти пдійшли й до створення лого. 

"Зібрали всякий "нафталіновий" мотлох і тупо розбили його кувалдою, як би зробив кожен деградатус суспільства, для якого кидати сміття в річку, зрізати дерево чи обмалювати стіну є щоденною нормою", — додає Віктор.

Degradatus лишатиметься студійним проєктом, живі виступи команда не планує.  

Degradatus — ужгородський грайндкор гурт, який заснували у 2020 році вокаліст Віктор Phooey (Soulrest, ex-Vulvulator, Furuvgerendufuroval, ex-Omniverse, ex-Skruta, ex-Gaz-66 Intrusion) та Євген Stapler (ex-Necas, Veryovka Choir, ЙYЙ, ex-Displease, ex-Rise of Cadia, ex-Skruta, ex-The Symbioz), який у гурті відповідає за усі інструменти. Дискографія нараховує один мініальбом. Стилістика гурту — класичний грайндкор.

Degradatus у мережі:

https://www.facebook.com/degradatus
https://degradatus.bandcamp.com/releases