Проєкт Outside Presence презентував дебютну збірку

Ігор Сидоренко у рамках проєкту Outside Presence видав однойменну збірку пісень, створених ще у 1999 році.

Всі треки на збірці Ігор Сидоренко створював ще у дитинстві та записував самостійно.

"Насправді мій найперший проєкт називався Outside і з'явився навколо перших пісень, які я написав у 12 років під впливом творчості Nirvana. 20 років тому, коли мені було 13, мій батько допоміг з першим записом. У його гурту була репетиційка в місцевому БК, де я провів наступні кілька років. Я перетворився на машину з перероблення почутої музики у власну — після школи сідав писати, створював 40–50 хвилин матеріалу щотижня й одразу ж записував ці пісні, зазвичай на вихідних.

Напевно, якби в мене був фільтр у вигляді одногрупників/однодумців, моя жага була меншою. З часом це все просто перетворилося на форму проведення часу. У мене майже не було друзів, дівчини, інших інтересів на кшталт спорту або геймінгу, я просто щотижня створював альбом, стрибаючи із жанру в жанр, та забував про його існування наступного понеділка", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Ігор Сидоренко.

Музикант тривалий час думав, що всі ці записи зникли, але кілька років тому несподівано виявив, що їх зберіг його батько. Тоді він взявся за систематизацію та публікацію написаного.

"Чесно кажучи, я майже забув про свою юнацьку творчість, але інколи деякі мелодії самі з’являлися в голові. Після смерті батька три роки тому, мама привезла знайдені в нього в речах мої старі зошити з піснями, флешку з десятком-другим зацифрованих треків та декілька ящиків касет з моїми альбомами.

На мій подив, розкопки були цікаві не тільки мені, тому я вирішив використати ці архівні записи як бонус-контент для свого Патреону. Але так вийшло, що на цей момент я ним особливо не займаюся, тому вирішив, що буду публікувати свої "дитячі" альбоми на Бендкемп для широкого кола потенційно зацікавлених.

Саме цей реліз — такий собі "нульовий" альбом, годинна компіляція ранніх пісень, створених літом 1999, але записаних чомусь у 2004-му. Перший та другий альбоми, я вже викладав на Патреоні, тепер черга опублікувати їх на Бендкемпі. Далі третій та четвертий".

Обкладинку Ігор Сидоренко створив власноруч. Це емблема проєкту, котру музикант "намалював" монтажною піною на шматку чорного паперу під час ремонту у квартирі.

"Я тоді був впевнений, що в кожного серйозного гурту має бути своя емблема — як смайлик у Nirvana або heartagram у HIM", — коментує музикант.

За словами Ігоря, Outside Presence — суто "студійний" проєкт, грати наживо із ним він не планує:

"Подібна діяльність носить, швидше, ностальгічно-терапевтичний характер. Вона дає змогу мені самому прослідкувати етапи розвитку себе, як автора, та сподіваюся, уникнути якихось помилок, котрі я допускав у юному віці. Я не впевнений, що буду грати з цим матеріалом — це як намагатися заново потоваришувати зі своїми дитсадківськими друзями".

У найближчому майбутньому Ігор планує випустити альбоми раритетних записів Voida та Krobak, а восени повернутися до репетицій з Stoned Jesus та доробити п’ятий альбом.

Outside Presence — сольний студійний проєкт Ігоря Сидоренка (Stoned Jesus), створений у 2020 році. У рамках проєкту Ігор публікує старі записи зроблені майже 20 років назад. Дискографія нараховує два опубліковані на цей момент альбоми та збірку, про яку йде мова вище. 

"До речі, з приводу назви. Бендкемп називається Outside Presence, а я ось на початку говорю просто Outside. І так, перші пісні, натхненні Куртом і Цоєм, писалися в рамках проєкту Outside. Пізніше, коли до впливів додалися Pink Floyd, The Doors, Metallica і Led Zeppelin, проєкт перейменувався на Presence. Обидва рази я просто брав словничок і навмання тикав у перше-ліпше слово, ха-ха. Звичайно, пізніше виявилося, що гурти з такими назвами вже існують, тому я просто об'єднав дві назви в одну, щоб викладати під цим словосполученням свій матеріал, який складав в 12-17 років і записував на касети в 13-18 років", — додає Ігор.

Outside Presence у мережі:

https://outsidepresence.bandcamp.com/

Фото: Kiraigigs