Behing the Flag презентували новий мініальбом

Харківський hardcore punk гурт презентував другий мініальбом "Планета Террор".

Накопичення, зведення та мастеринг робили на місцевій студії Kleem Records, намагаючись досягнути максимально живого та динамічного звучання. 

Концепція альбому відсутня. Музиканти композиції з альбому порівнюють з багатодітною сім’єю та говорять, що натхнення шукали в панк та хардкор музиці 80-х, як-то Youth Brigade, Agent Orange або Minor Threat. Докладніше про кожен трек у коментарі нашому виданню розповів вокаліст гурту Кирило Феоктістов:

  • "Планета Терор" є таким собі дзеркалом у темну паралель нашого буття, можна сказати, це похмура реальність нереального, абсурдного світу, схожого на наш. У процесі написання тексту мені хотілося передати атмосферу безумства, трохи приправлену гумором. Це гіперболізований світ, де менталітет і культурні традиції дуже схожі з нашими. Я думаю, якщо агресія та ненависть у світі буде зростати, то можливо, те, про що йдеться у цій пісні, може статися насправді.
  • "Время." З приходом у гурт це перший, написаний мною текст. Як би банально це не звучало, але пісня про те, що не варто витрачати час на всілякі дурниці, треба використовувати кожну секунду як останню. Багато хто любить відкладати справи на завтра, забуваючи, що життя тимчасове і всі ми колись обернемось на попіл.
  • Текст "Царь горы" давався не одразу. Він тричі переписувався з нуля, можна сказати були 3 різні пісні, хоча вокальна лінія була вже готова. Тема пісні — одвічна боротьба за місце під сонцем. На жаль, у сучасному світі, задля досягнення мети, люди готові йти на все, кидати своїх друзів, родичів, поступатися своїм принципам і так далі, але заради чого? Час минає, людина старіє, втрачає свою могутність і його місце займе хтось новий, свіжий і бадьорий — це процес циклічний і невпинний.
  • "Давай пит" — пісня про любов до концертів / гігів / сейшнів, отже про любов до "андеграундної тусовки". Тут протиставлена порожня буденність і той феєрверк емоцій, що відчувається на живих виступах улюблених гуртів. Хотілося написати текст про щось хороше, щоб від пісні йшло тепло і її було приємно згадувати. А що може бути кращим, ніж живі виступи? Ніж емоції, що відчуваєш, перебуваючи в самому центрі піта? За натовп людей, котрих ти не знаєш, але чудово розумієш?"

 Над обкладинкою також працював Кирило Феоктістов.

"Я не прихильник того, коли художник малює свій арт, не слухаючи альбом. На мою думку, обкладинка — це емоційна асоціація з аудіоматеріалом, що я і відтворював у цій роботі. Коли я вперше на репетиції почув пісню, що в майбутньому стане "Планетою Терор", то в голові була картина кінця світу, але не моторошного, а яскравого та кольорового. Ми вже стільки разів бачили в кіно, як руйнується Нью Йорк, чи Ейфелева вежа, чи Біг Бен, і дуже хотілося привнести щось своє, щось звичне для нас, тому деякі будівлі на обкладинці схожі на харківські. Також тут є деякі пасхалки: зображення ока на дальньому бігборді позаду — це око, яке ви могли побачити на обкладинці нашого першого релізу, також напис "пустота" на мікрофоні відсилає нас до пісні "Давай Пит", — коментує Кирило.

Нагадуємо, за посиланням ви можете ознайомитися з рецензією на дебютний ЕР гурту "Empty Eyes" (2018).

Також Behind The Flag є частиною нашого матеріалу про молоді українські хардкор гурти.

Behind The Flag — харківський хардкор-панк гурт, що виник у 2016 році. Дискографія нараховує два мініальбоми. Музиканти говорять, що на початку творчості були під сильним впливом Gallows, Cancer Bats, The Bronx та Comeback Kid, але зараз уже не виділяють конкретні команди. 

Behind The Flag у мережі:

https://btfband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/behindtheflagband/