Проєкт U'me представив дебютний мініальбом

Львівська alternative r&b, soul співачка Дара Бурко, що виступає під псевдонімом U'me, презентувала дебютний мініальбом "Castles".

"Castles" народився та створювався в Берліні, де виконавиця вчилася в Британському інституті сучасної музики BIMM. Весною 2019-го до роботи над альбомом приєднався Іван Zbaraski. Зведенням та мастерингом займався Андрій Микитюк.

"У мене були свої переживання, а в Івана — величезна колекція "бітів". Все складалось як пазли. Але це було непросто. У звичайному житті Іван — мій найкращий друг, але музика — інше. Деколи ми зупиняли сесію й не продовжували до наступного дня. Часом, навіть не розмовляли одне з одним. Такі сильні в нас траплялися розбіжності. Іван настоював на мінімалізмі, а мені хотілося мелізмів, динаміки, складніших гармоній і слів, слів, слів", — розповіла в коментарі нашому виданню засновниця проєкту Дара Бурко.

За рік роботи над альбомом, сприйняття концепції авторкою двічі кардинально змінювалося:

"На перший погляд цей EP — про любов, такий собі набір "love songs". Я й сама би так сказала рік тому, коли писала його. Я була в Берліні, у новому для мене середовищі, вільному від стереотипів, у тому числі будь-яких рамок у стосунках.

Зараз, з перспективи часу я розумію, що "Castles" про прив’язаності, залежності. Хтось курить, хтось бухає, а я закохуюсь. Такі почуття, які б деструктивні вони не були, є бездоганним способом втекти від себе, відключитися від своїх тривог. Тому найчесніше сказати, що "Castles" — про ілюзії".

Наразі Дара працює над новим матеріалом та готує постановку для "Castles":

"Я люблю не лише музику, але й перформанс. Я вже робила такі виступи з акторами з львівського театру Курбаса, живими музикантами. Це інша матерія, інша субстанція, інші відчуття", — коментує музикантка.

 

U'me - це проєкт створений Дарою Бурко у 2019 році. Стилістично він поєднує в собі альтернативний r&b та соул музику. Над поки єдиним у дискографії мініальбомом "Castles" виконавиця працювала разом зі львівським продюсером Іваном Zbaraski.

U'me у мережі:

https://www.facebook.com/callmeume
https://soundcloud.com/callmeume/albums
https://distrokid.com/hyperfollow/ume1/castles-ep