В Одесі доступна нова DIY-локація

Одеське культурне життя поповнилося новою локацією — Muzeon Experimental Centre.

Артпростір відчинив двері в листопаді 2019 року на базі Музею сучасного мистецтва Одеси.

Про ідею та концепцію закладу у коментарі нашому виданню розповів його куратор Володимир Чигринець:

"Ідея була в створенні альтернативного хабу для художників, музикантів, кураторів, дослідників та людей, котрі цікавляться сучасним мистецтвом та культурою. Спочатку ми працювали, як відкрита бібліотека арт-видань, зінів та літератури про мистецтво — більшу частину книжок взяли з музейної бібліотеки, якусь частину принесли наші друзі.

Поступово функції нашого майданчику розширювалися, ми почали проводити музичні івенти, лекції, виставки — як за участі молодих художників, так і проєкти з музейним матеріалом.

Мені здається, що поєднання цих різних сфер діяльності та мультидисциплінарність створюють позитивні умови для формування локального ком'юніті, якоїсь сцени та потенційних колаборацій сучасних авторів. Слово "експеріментал" у назві наполягає на потребі пошуку нових рішень, нових можливостей взаємодії, на критичному ставленні до себе й оточуючих речей.

З моменту відкриття ми вирішили, що вхід до музею завжди буде безплатним, а плата за івенти — фрі-донейшн".

У березні, завдяки вдалій краудфандинговій кампанії, Muzeon Experimental Centre зібрали необхідну суму для створення читального залу, але через карантин ремонт тимчасово зупинитися. Наразі, головне завдання простору — відкриття нових залів та нормалізація роботи бібліотеки.

Раніше у Muzeon Experimental Centre вже проходили лекції про індустріальну музику, DIY етнографiю, шоукейс українського нойз-лейблу Full Logic Control Recordings тощо. 

Muzeon Experimental Centre у мережі:

https://www.facebook.com/muzeon.ods/