Проєкт Batacat підписався на лейбл Pincet та видав дебютний альбом

Нещодавно тернопільський лейбл експериментальної музики Pincet (Bedroom Talks, Kurs Valüt) презентував нового підписанта — Batacat та його дебютний мініальбом "Nylon and Bleach".

"Артист недисципліновано занурився у створення власного techno/new beat/ebm звучання, послуговуючись справжнім залізом без застосування комп’ютерів", — йдеться в описі ЕР на сайті лейблу. 

Альбом складається з трьох пісень, що були записані у січні-лютому цього року в Барселоні, на студії Дмитра Тікова.

Серед особливостей запису, автор проєкту Андрій Антоновський, у коментарі нашому виданню, зазначає:

"Писали всі інструменти живим сетом одночасно із залученням усіх використаних синтів. Потім під час мастерингу довго і кропітко вибирали з усіх зроблених версій тем найкращу, найбільш вдалу, яку потім і опрацьовували. 

Також важлива деталь, що я взагалі не використовую комп’ютер і все грається тільки на справжньому залізі. Тому час від часу траплялися різні баги, які ми з другом називаємо "бунт машин".

За словами Андрія, концепції релізу на початку створення, фактично, не було, й тільки згодом, на фінальній стадії створення, він зрозумів, що іронія та самоіронія є головним лейтмотивом усіх треків.

"Щодо назви "Nylon & Bleach", то, власне, це також іронія, бо й нейлон і хлорка дуже поширені й можуть бути, як корисними, так і шкідливими одночасно. Тому моя музика така сама", — говорить музикант.

Обкладинка була створена самим Андрієм:

"Я зробив світлину зі старої підлогової кахлі початку XX сторіччя. Мене взагалі приваблює гард-едж мистецтво, а дизайн цієї кахлі — якраз ідеальний приклад. Підґрунтя, база, основа, простота та гармонійність цієї кахлі привабили мене. Я обробив фото в примітивному редакторі й несподівано дістав такий колір і фактуру".

Цього року артист планує записати ще декілька треків та, за гарних обставин, накопичити матеріал для повноцінного альбому.

Проєкт Batacat було створено у 2015 році як побічний продукт мистецької діяльності Андрія Антоновського, а саме звукової та фонетичної поезії. Окрім індивідуальної творчості він бере участь у retrowave/retrotrance/ethno-electro проєкті Ritmo Mediterraneo. Наразі український митець та музикант мешкає в Барселоні.

Batacat у соцмережах:

https://pincet.bandcamp.com/album/nylon-and-bleach
https://www.facebook.com/Batacat-1915689351838182/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004455796177