DISTiNcT випустили останній мініальбом

Ужгородський ню метал гурт випустив третій у дискографії мініальбом "Порожнеча" і тим самим завершив трилогію релізів DISTiNcT у цьому форматі, після чого музиканти планують переосмислити питання доцільності подальшого свого існування колективу.

Вокаліст гурту Петро Пащенко (Neo) у коментарі нашому виданню розповів, що DISTiNcT записував мініальбом на його домашній студії. На мастеринг, як і в попередні рази, реліз віддавали ужгородському звукорежисеру Богдану Качуру.

"Ми, наскільки це було можливо, намагалися зіграти та заспівати краще, ніж це було на попередніх релізах. Можна також почути що скіл Боді в плані мастерингу теж виріс. Загалом, хоч і чую якісь помилки, але задоволений записом як ніколи раніше. Ще з часів періоду який передував випуску попереднього релізу, що тільки не ставалося, щоб перешкодити нам вчасно випускати музику — злітав жорсткий диск, я хворів на запалення середнього вуха і не міг деякий час займатися музикою, перевантаження на роботах усіх учасників гурту тощо. Але нарешті ми випустили все, що разом грали наживо. І навіть трохи більше", — зазанчає Петро

Концепція альбому загалом тісно перегукується із попередньою творчістю колективу.

"Я зараз відкрию тему, про яку всі стараються мовчати, щоб не викликати насмішок. Та я цього не боюся. Протягом усього життя у мене були проблеми з тим, щоб подобатися жінкам, при тому, що це завжди було для мене надзвичайно важливо (шалом дідусеві Фрейду). Скільки я себе пам'ятаю, завжди страждав від цього. Пізніше, коли стали з'являтися які не які успіхи на цьому поприщі, з'явилися нові проблеми: страх конкуренції, зради, відчуття своєї нижчості у зрівнянні з тими, кому це вдається легше і без жодних зусиль. У більш молодому віці я, а також деякі мої знайомі, переживали дуже болючі особисті трагедії, які ми з ними називаємо "особистим холокостом". Мініальбом і справді є концептуальним і основний його посил — у підкресленні масштабів особистих трагедій, які часто окрім нас самих ніхто не в стані зрозуміти. На додачу до цього, через виражену позицію стосовно цієї теми з нас часто кепкували недоброзичливі люди, а іноді навіть (трохи) деякі учасники мого ж гурту. Я не вважаю себе чи когось унікальним в цьому плані, і не те, ще вважаю, а ЗНАЮ, що багато людей переживають подібні речі, і моя ціль, щоб, слухаючи цю музику, їм ставало легше. До речі, в кінцевому результаті, посил міні-альбому позитивний! У кінці "персонаж" перероджується, після чого звучить бадьора музика з уже зовсім іншим, бойовим, посилом. Це символізує те що, які проблеми б нас не спіткали — ми, люди, все одно встаємо і рухаємося вперед", — пояснює музикант.

Обкладинка альбому, що також витримана у стилістиці, притаманній і попереднім релізам, була створена художником Олексієм Безруковим, який зараз проживає в Ізраїлі.

"Олексій — глибока людина і йому була, через особистий досвід, зрозуміла концепція наших пісень. На цьому підґрунті ми, в тому числі, і потоваришувалися. По традиції, на ній присутня помітна будівля нашого міста, цього разу "Готель Закарпаття". Мені змалку дуже подобалася ця будівля і весь район навколо. Звичайно, на обкладинці також є прихований, метафоричний сенс, але такі речі — це вже для власної інтерпретації слухачів", — розповідає Петро Пащенко.

Водночас майбутнє гурту лишається туманним. На своїй сторінці у Фейсбуці Петро зазначає, що "EP "Порожнеча" є завершальним в трилогії релізів під тегом "українськомовний nu-metal" і подальший факт та форма функціонування гурту залишаються невизначеним".

"У 2020 році ми планували багато виступати, та це стало (поки) неможливим через епідемію. Якшо ж вона зчахне, ми у бойовій готовності, і готові розглянути усі пропозиції стосовно виступів. Стосовно більш віддаленого майбутнього — я зарікся не озвучувати публічно жодних планів. Ідеї завжди є, причому багато. Але що буде далі і чи буде, це вже конкретно залежить від волі вищих сил", — додає музикант.

До слова, раніше гурт випустив кліп на пісню "Втрата" з цього релізу. 

Нагадаємо, попередній міні-альбом гурту "Причина Ненавидіти" вийшов у грудні 2017-го. Почитати рецензію на нього можна за цим посиланням

Гурт DISTiNcT виник в Ужгороді у 2010 році. Музика гурту – це суміш важких грувових рифів, меланхолійної мелодики, “тріпових” гітарних ефектів, підкреслених депресивно-агресивними текстами. Стилістику гурту характеризують як alternative rock або nu-metal в оновленій формі, з великим впливом різних інших музичних напрямків, які передають атмосферу сучасності. На рахунку колективу наразі вже 3 міні-альбоми та кілька синглів. 

DISTiNcT у соцмережах: 

https://www.facebook.com/distinctmusic1/
https://vk.com/distinctmusic
http://distinctmusic.net/
https://soundcloud.com/distinct_ua
https://www.youtube.com/channel/UCNSN5Is85BDq0bfuefJ4WEg

Обкладинка — фото liianame