SoundCloud підтримує виконавців

Музичний сервіс оголосив цілий ряд ініціатив, які покликані підтримати музикантів в умовах кризи, спричиненої пандемією. 

"З моменту свого заснування місією SoundCloud було надати людям можливість ділитися, спілкуватися та розвиватися завдяки музиці. Коли розгорнулася коронавірусна криза, ми побачили масштабне завантаження треків на SoundCloud із 50% зростанням кількості авторів, які завантажували музику лише за останній місяць. Але ми знаємо, що за цією творчою реакцією надалі існують фінансові втрати та невизначеність для нашої творчої спільноти", - йдеться в офіційному зверненні генерального директора порталу Керрі Трейнора.

Саме тому SoundCloud запровадив ряд заходів на підтримку музикантів, у які інвестував понад 15 мільйонів доларів. Мова, зокрема, йде про:

  • Нова кнопка для донатів. SoundCloud створив просту кнопку для профілю, доступну для усіх користувачів сервісу, через яку музиканти можуть під'єднати донати від своїх фанів у той спосіб, якому надають перевагу, а саме через Kickstarter, Patreon, Bandcamp, PayPal тощо. 
  • Виділення 5 мільйонів доларів на промо. До кінця 2020 року сервіс віддає механізм Promote on SoundCloud усім творцям. Музикантам потрібно лише поставити на свої завантаження хештег #GetMorePlays, а редакторська команда порталу за ним щотижня відбиратиме по 5 виконавців, аби включити їх до промокампанії.  
  • Негайний запуск нового сервісу Repost by SoundCloud. Сервіс покликаний допомогти незалежним виконавцям перейти на нову сходинку музичної кар'єри та дає доступ до професійних інструментів маркетингу і монетизації творчості. Сервіс не має обмежень за кількістю прослуховувань, однак, він платний.
  • 10 мільйонів доларів на підтримку кар'єрного росту незалежних виконавців. У рамках запущеного сервісу Repost by SoundCloud діятиме програма Repost Select, податися на яку можуть всі охочі. 

Раніше SoundCloud також оголосили про старт партнерства із сервісом живих стрімів Twitch, оновлення корисних порад для музикантів Keep the Music Going Guide, 50% знижку на тарифний план Pro Unlimited тощо. 

Нагадаємо, підтримувати виконавців взявся й інший портал Bandcamp

Детальніше про вплив коронавірусу на музичну індустрію України ми писали у матеріалі "Коронавірус vs музика: як допомогти індустрії".