Українські весняні фестивалі переносять дати проведення

Одразу три українські андеграундні фестивалі через карантин вирішили перенести дати проведення. 

Так калуський фестиваль Back To Youth 2020, що мав відбутися 1-2 травня, перенесли на літо, точної дати поки немає. 

"Команда Back To Youth прийняла рішення перенести проведення фестивалю через пандемію COVID-19. Здоров'я наших гостей і учасників нам дорожче, ніж зірвані плани. Тому ми вирішили, що Back To Youth 2020 відбудеться влітку, точну дату оголосимо згодом.

Наразі ми не можемо сказати, чи всі музиканти, які були анонсовані до цього моменту, зможуть взяти участь у фестивалі. Ми працюємо над цим, але потрібно розуміти, що до таких змін у графіку не був готовий ніхто. За змінами в лайн-апі можна слідкувати на наших сторінках у Facebook та Instagram", - йдеться у заяві організаторів. 

Водночас продаж квитків на фестиваль продовжується онлайн. Організатори наголошують, що кожен куплений квиток — це важлива фінансова опора для Back To Youth 2020, а також обіцяють ще кілька класних анонсів — не тільки музичних, а й освітніх і творчих.

 

Довелося перенести і Kharkiv Hardcore Fest, що був запланований на 9-12 квітня, відповідно, у Харкові. У лайн-апі були заявлені хедлайнери The Restarts (hc-punk/streetpunk, UK) i Risk It! (hardcore, Germany), а також чимало місцевих команд: Strike Each Other (hardcore), Remorse (hardcore/thrashcore), Kentawr (hardcore punk), Concrete Control (skatepunk/hc-punk), Bezlad (streetpunk/oi!) та ряд інших. 

"Як ви встигли помітити, ми трохи призупинили анонси на #KHF2020 з-за очевидних обставин. У нас залишились 6 неоголошених гуртів. Ми розглядаємо можливості переносу фесту. Тому нових анонсів не буде, поки не оприлюднимо нові дати проведення заходу", - йдеться у повідомленні організаторів.

Нові дати проведення хардкор-фестивалю поки невідомі. 

 

Фестиваль Metal East Нове Коло, що мав відбутися у Харкові 29-31 травня, перенесли на 28-30 серпня.

"Рішення прийшло швидше, ніж ми очікували. Наразі вже зрозуміло, що збереження дат фестивалю в кінці травня є надто великим ризиком. Авіакомпанії почали скасовувати рейси на цей період часу, і ми не можемо гарантувати, що гурти та гості з інших країн зможуть дістатися до України, а проведення масових заходів вже буде можливим з міркувань безпеки та здоров'я", - зазначають організатори.

Наразі вони працюють над збереженням анонсованого лайн-апу. Усі придбані квитки залишаться дійсними, а якщо нові дати вам не підходять, згодом їх можна буде повернути або обміняти. 

 

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів України продовжив карантин до 24 квітня з незмінними обмежувальними заходами та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Раніше ми також писали, що, за приблизними оцінками, українська івент-індустрія втратила через карантин близько пів мільярда гривень