Eye Tea став переможцем українського відбору W:O:A Metal Battle

7 березня у столичному Volume Club відбулося змагання серед metal та hard rock гуртів за можливість взяти участь у масштабному конкурсі Wacken Metal Battle, що проходить у рамках фестивалю Wacken Open Air. Переможцем став київський гурт hard rock Eye Tea

За перемогу на конкурсі, окрім Eye Tea, боролися ще 7 гуртів, а саме Теорія Інших (folk rock), Korypheus (alternative metal), Midgard (melodic death metal), Defiant (melodic power metal), Delusion (symphonic metal), Strike Each Other (hardcore/metal) і 69 Кроків (nu metal). 

Тепер Eye Tea представлятиме Україну на W:O:A Metal Battle 2020 в Німеччині, що проходить в рамках фестивалю Wacken Open Air. Київський гурт остаточно сформував свій склад та назву у січні 2018 року.  Їхній перший сольний концерт відбувся тоді ж у київському клубі MonreRay. А в березні 2019-го Eye Tea випустили перший EP "Dark Or White", саунд-продюсером якого став Макс Мортон (Jinjer, Ignea, Morton). Тоді ж, було опубліковано перший кліп на пісню "Dark or White".

Нагадаємо, у жюрі конкурсу, яке формувало список учасників та обирало переможця, були:

  • Максим Владіміров — керівник проєктів з організації рок-концертів в Україні (Die Apokalyptishen Reiter, Tarja, Helloween та інші).
  • Михайло Друченко — музичний продюсер, видавник, засновник рекорд-лейблу Країна Мрій; організатор фестивалю Рок-Січ; промоутер (Tiamat, Pain, Helltrain, Clawfinger, Mathias Lodmalm Of Cemetary).
  • Андрій Тостоган — учасник організаційних комітетів фестивалів Wacken Road Show-2008, Global East 2009-2011, Carpathian Alliance 2012-2016, Doom Over Kiev-2009-2012 та ін.
  • Nickolas W. Angel - музикант, аранжувальник, звукорежисер. Засновник W. Angel's Conquest. Вокаліст та гітарист у N.G.L
  • Роман Семенчук — музикант, фронтмен гурту Dimicandum (номінанти премії Best Ukrainian Metal Act 2018; учасники фестивалів: ZaxidFest, Faine Misto, Respublica, Bandershtat, SxidRock, MHM та ін.). 

Минулого року український відбір виграв гурт Чумацький шлях, посівши згодом четверте місце у світовому фіналі. А от у 2018 році перемогу на Національному Фіналі здобув гурт Motanka, який згодом отримав друге місце у світовому фіналі W:O:A Metal Battle і підписав контракт з лейблом Napalm Records.

Wacken Open Air проводиться з 1990 року у селищі Вакен, звідки походить назва фестивалю. Ідея створення фестивалю належить Томасу Йенсену і Холгеру Хюбнеру.

Wacken Metal Battle, що проходить у рамках фестивалю, стартував у 2003 році. На цей момент, до конкурсу приєдналися понад 40 країн. Такі країни, як: Канада, Мексика, Болгарія, Китай, Японія, США та багато інших увійшли до цієї всесвітньої мережі, щоб вибрати один, найкращий гурт, який буде представляти сцену їхньої країни на міжнародному фінальному турі Wacken Open Air у Німеччині.

З 2018 року відбірковий тур Wacken Metal Battle став проходити й у нашій країні.

Детальніше у соцмережах:

https://www.facebook.com/WackenOpenAir.official/
https://www.facebook.com/metalbattleukraine
http://www.metal-battle.com.ua

Фото - Дмитрий Головченко