Обійми Дощу випустили новий кліп

Київський прог-рок гурт представляє нову пісню "На відстані" та кліп на неї. Це перше за 9 років музичне відео гурту. 

На запитання про новий кліп та плани щодо третього альбому відповідав вокаліст гурту Володимир Агафонкін.

Як та з ким ви записували новий трек? 

- Пісню записували восени з одним із найкращих звукорежисерів країни та улюбленцем Джамали — Ігорем Рабіновічем. Ще у 2017-му ми з ним познайомились в Одесі, записуючи саксофон і флейту на наш монументальний альбом "Сон", а потім він переїхав до Києва і почав працювати на студії Istok.

Зведенням займався Брюс Сурд, британський музикант і саунд-продюсер, відомий своїм прог-рок гуртом The Pineapple Thief та співпрацею з такими колективами, як Opeth, Katatonia, Anathema, Tesseract та Riverside. Йому дуже сподобалось працювати над нашим останнім альбомом, тому він виділив час для нової пісні попри дуже щільний графік — тур у США і підготовку до випуску нового альбому його гурту. Особливо приємно було чути, як Брюс розхвалює гру ударних у виконанні Ярослава Гладіліна, адже в його гурті The Pineapple Thief грає один з найвизначніших ударників світу Гевін Харрісон (Porcupine Tree, King Crimson).

- Про що ця пісня? 

- Це пісня про урбаністичну самотність — відчуття ізольованості в оточенні великої кількості людей, про те, наскільки далеко один від одного тримаються люди в соціумі попри багато спільного. Хотілося, щоби ті, хто впізнає себе у цій пісні, відчули, що вони такі не одні, і в них є споріднені душі.

- А як велася робота над самим відео? 

- Режисурою, операторською роботою та монтажем, що відбувались упродовж останніх трьох місяців, здебільшого займалася одна дуже талановита людина — Андрій Коротич. Задумку пісні ми вирішили реалізувати, вибравши 6 дуже різних, віддалених одна від одної локацій по Києву та області, і зняли кожного музиканта окремо, в ізоляції, при тому, що грають всі одну й ту саму пісню.

Зйомки сцен зі мною та клавішником Євгеном проводили наприкінці листопада, коли вдарили досить сильні морози (близько 0), попри те, що одяг в нас був дуже легкий. Знімали цілий день, ще й у дуже вітряному місці (біля Київського моря), і мені здається, що я ніколи в житті не мерз так сильно, як в той день. І я, і режисер Андрій наступного ж дня захворіли — очевидний наслідок переохолодження. Але мистецтво потребує жертв, і результат був вартий того. 

- Коли чекати вашого наступного альбому та що саме це буде?

- Сподіваємось почати запис третього альбому восени цього року і випустити в наступному. Матеріалу вже зібралось достатньо, але попереду ще багато кропіткої роботи над аранжуванням — у цьому ми перфекціоністи. Альбом буде не такий тривалий і епічний, як "Сон", але більш різноплановий і прозорий — частково почути це можна буде на великому сольному концерті, де ми зіграємо 6 нових пісень з наступного релізу. 


Офіційна презентація кліпу разом з новою концертною програмою відбудеться на великому сольному концерті гурту 22 лютого на сцені київського концерт-холу MonteRay. Квитки вже доступні онлайн по 150 гривень. 

Обійми Дощу — київський рок-гурт, створений у 2006 році. З самого початку колектив взяв за основу оригінальне поєднання ліричних віршів, мелодійності акустичної гітари, витончених струнних аранжувань, емоційного вокалу та прогресивного звучання ритм-секції, об'єднавши у своїй аудиторії шанувальників різних стилів — від неокласики та фолку до прог-року та металу. У 2009-му гурт випустив дебютний альбом "Елегія". Другий повноформатник "Сон", над яким музиканти працювали 8 років, колектив випустив у 2017 році.

Почитати рецензію на Обійми дощу — Сон (2017) можна за цим посиланням. 

Обійми Дощу в соцмережах:

http://facebook.com/obiymydoschu/
http://rain.in.ua
https://www.youtube.com/channel/UCaIicVkwg97fWe2Ssv4RLNg
https://soundcloud.com/obiymy-doschu