Zigmund Afraid випустили дебютний кліп

Запорізький інді-гурт поділився своїм першим відео на трек "Pleasure was mine".

У 2013 році учасники запорізького рок-гурту Відчуття.Тиші шукали альтернативу звучанню основному своєму доробку і заснували сайд-проєкт Zigmund Afraid. Матеріалом для експериментів стали пісні, що були написані у різний час колишнім басистом гурту Дмитром Ведмідем. У рамках Zigmund Afraid ці пісні отримали оновлене звучання, аранжування та мелодійні ходи, а також — переосмислену композицію, оскільки кожна з пісень була створена на межі декількох стилів, що об’єднуються інді-роком. Перший реліз — сингл "Abroad" вийшов того ж 2013 року, де до основного інді-звучання було домішано елементи панк-року.

Друга їхня пісня "Pleasure was mine", на яку музиканти і зняли дебютний кліп, була записана у 2017 році після відновлення роботи основного гурту і стала результатом творчого процесу, проведеного вокалістом колективу Євгеном Довгим і лід-гітаристом Олександром Шапкіним, у ході якого народилася серф-концепція треку. Музиканти надихалися, перш за все, американським гітарним роком 50-х років. У записі треку, як і раніше, взяв участь поточний склад гурту Відчуття.Тиші, а над зведенням і мастерингом працював звукорежисер Дмитро Михайлов. Останній, на думку учасників, "тонко відчув настрій пісні та знайшов тонку грань між космічністю інді-звучання і тепло-брудним рок-н-рольним саундом".

Кліп є результатом колаборації гурту із запорізькою режисеркою Катериною Ружиною (HypnoseKate), яка запропонувала авторську відеоконцепцію для пісні, що їй сподобалася.

“Зазвичай монтаж призводить до того, що ти в якийсь момент вже ненавидиш пісні, для яких робиш відео, і потім не можеш їх слухати майже ніколи. Але з цим відео і музикою Zigmund Afraid мене вперше не тільки не нудить від пісні, а навіть навпаки — вона подобається ще більше”, - розповідає режисерка.

"На мою думку, Катя ідеально відчула настрій пісні. Я неодноразово фантазував щодо того, яким би міг бути відеокліп для "Pleasure was mine", і це завжди були образи, пов’язані з молодістю, почуттями, осінню, які частково підтверджували б, а подекуди заперечували те, про що йдеться у самій пісні", - додає лідер гурту Євген Довгий.

ZIgmund Afraid, за збігом обставин, використовує для обкладинок своїх синглів авто- і просто портрети запорізької мисткині Наталі Целюби. Портрет, що став базою для обкладинки "Pleasure was mine”, писав пітерський художник Нікіта Пірогов, а обкладинку першого релізу "Abroad" художниця писала самостійно.

ZIgmund Afraid у соцмережах: 

https://zigmundafraid.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/zigmundafraidband/