svrm випустив новий альбом

Харківський блек-метал проєкт днями випустив новий альбом "Занепад". Ми трохи поспілкувалися з автором про цей реліз. 

- Як ви записували альбом?

- Цей реліз, як і всі попередні, я записав у себе вдома в Харкові, використовуючи такий же набір апаратури, яким користуюся, починаючи з 2016 року. Зведення та мастеринг теж зробив сам. Спочатку я хотів для цього альбому знайти живого барабанщика і віддати записи для роботи зі звуком професіоналам, але відмовився від цієї ідеї, коли мене влаштував результат, який я отримав від власної роботи. До того ж такий вплив на музику і звук з боку багатьох людей вивів би проєкт за межі звичного для нього мікрокосмосу, а мені б цього не хотілося. Всі пісні я написав протягом трьох місяців — з червня по вересень.

- Про що розповідає "Занепад"? Що вас надихало на написання цього релізу?

- Абсолютно точно можу сказати, що це найбільш песимістичний альбом svrm. Цього разу всі тексти написані мною і не несуть в собі нічого, крім однієї єдиної думки. Найкраще висловив її Леонід Андрєєв: "Все життя людини з початку до кінця є суцільний безглуздий самообман, щось жахливе ... вічно одне тільки "не бути" і все на світі зводиться до одного, і це одне вічне, неминуче є смерть". Рекомендував би цей альбом слухати під час страшного особистісного духовного занепаду, наприклад, важкого похмілля або поїздки у громадському транспорті. Альбом, власне, і має назву "Занепад" саме з цієї причини.

- Хто робив обкладинку? 

- Обкладинка перекочувала з сатиричного журналу 1906 року, а ім'я її автора мені не вдалося встановити. По-моєму, вона повністю відображає настрій пісень. Тобто таким може уявлятися життя ліричного героя svrm - всюди лише нескінченний бруд, ворони, сліди смерті, жахливі істоти та кам'яні стіни.

- Як розпочалася співпраця з лейблом Vigor Deconstruct? Це вперше ваш альбом виходитиме на вінілі?

- Після альбому "Згарище" зі мною зв'язався Markov Soroka і запропонував видати мої записи на своєму новому лейблі. Домовилися також з ним про видання нового матеріалу. Крім нового альбому на Vigor Deconstruct, у найближчому майбутньому повинен вийти вініл з першим демо "7" на Dawnbreed Records.

 

"Занепад" вийшов 5 січня за підтримки лейблу Vigor Deconstruct Records. Окрім цифрової версії доступні касети, вініли та футболки з принтом альбому. Замовити їх можна на Бендкемпі. 

За проєктом svrm стоїть Сергій Ткаченко, співзасновник харківського гурту Заводь, а також автор проєкту Trumna. Перший реліз svrm під назвою "7" він випустив у травні 2015 року. Загалом же на рахунку проєкту уже кілька демо, альбомів та EP. 

Почитати рецензію на перший повноформатний альбом svrm - Лихиї вітри стогнуть без упину (2018) можна за цим посиланням. 

svrm у соцмережах:

https://svrm.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Svrm-407478693053139/