У Києві відбудеться хардкор-рейв Gabber Therapy

Подія відбудеться у київській MetaCulture і збере діджеїв з Лос-Анджелеса, Берліна, Варшави та Києва. 

Ідея подібного івенту в організаторів з’явилась після аналізу пропозицій на різних київських вечірках протягом літа 2019 року. За їхніми словами, серед них були "коктейльно-хаусова" вечірка у Хвильовому, де після хаусу та диско під раптовий заключний ґаббер-трек публіка вибухнула і з останніх сил танцювали хакку, а також ХЖК, де виступали поляки Wixapol S.A., які свого часу "розривали" культовий берлінський заклад "Бергхайн". Сама назва івенту має певний прихований зміст. За словами організаторів, це терапія після занадто великої кількості техно та електро в Києві, коли людям потрібен ковток свіжого повітря.

"Щодо будь-яких перспектив розвитку саме ґаббер культури й усіх її атрибутів — сказати зараз дуже важко. Точно можу сказати, що в Україні вона ніколи не буде такою самою, якою вона була в кінці 80-х та в 90-х у Нідерландах, а потім у Європі. У нас наразі свій соціальний та культурний контекст, у якому багато культур минулого перероджуються у якомусь "мутованому" стані, з усіма поправками на українську сучасність та повсякденність. А проте, я вважаю що створення фан-спільноти ґаббер музики та культури серед покоління молодих українців дуже навіть можливе, і така спільнота матиме своє унікальне забарвлення," — коментують організатори.

Склад:

  • Kowall (UK Hardcore, Jungle, Берлін)
  • Schedule I (Tribe Tekkno, Hardcore, Лос-Анджелес)
  • KillDozer (Gabber, Happy Hardcore, Варшава)
  • Unicorn Autist (Gabber, Terrorcore, Варшава)
  • Doina Cigarettes (Old School Gabber, Happy Hardcore, Київ)

Gabber Therapy відбудеться 30 листопада у MetaCulture (вул. Нижньоюрківська, 31). Вартість квитків буде оголошена пізніше. 

Подія у соцмережах:

https://www.facebook.com/gabbertherapy/