Новини тижня 12-16 серпня

Ми продовжуємо активну підготовку до Неформат Фесту, а тому робота над новинами ведеться "на мінімалках". Отож, частину з них ми знову запакували в отаку невелику підбірку. 

Харків'яни La Horsa Bianca представили перший трек з альбому "Oneiric Numeric", який вийде 23 серпня на всіх платформах. А зацінити його наживо можна буде 26 серпня на концерті La Horsa Bianca на Схід Опера. Просто Неба. 

Одеський Dark Water Booking анонсував концерт Dark Water Wave #9: Ethereal Riffian, що відбудеться 23 серпня, а разом з тим повідомив, що припиняє діяльність і йде у безстрокову відпустку. Причини такого рішення промо-група не назвала. 

Львівський електронний проєкт Palmo X поділився лірик відео на нову пісню "Bad Behaviour":

"Багато речей в минулому можна було зробити інакше, проте це неможливо. Продумування альтернативних гілок реальності лише нагромаджує відчуття провини. Наче біполярний розлад, ставить тебе в позицію героя переможеного одночасно. Постійне замкнуте коло самознищення. Ліс в якому блукаєш у снах, стає чорним саме перед самим світанком."

У рамках пост-SOOM і прото-НОВОГО-ПРОЄКТУ-СКОРО-В-МЕРЕЖЇ, Олекса Блїдий та Євген Лір покажуть книжковим снобам на Форумі Видавців, як не треба віддавати свої рукописи тандему Кови і Томрера. Презентація відбудеться 19 вересня о 21:00 у пабі "Купіца". Музичний перфоманс називатиметься "Шляхами Степового бога".

Новий відеоролик на пісню "Не я, а той" є і в харківського гурту Мантри Керуака. Це саме через нього колектив втратив майже повністю готовий новий альбом.

Київський сайкобілі гурт Dementix (екс Evil Bobblehead), який ще минулого тижня запустив серію Live demo, представив перший трек з вокалом з цієї серії -  пісню "Stay Away"

Київський металкор гурт Tides Befall представляє новий сингл "Call To Arms" і взагалі другий реліз у дискографії цього колективу. 

Столичний інді-дует Pivnich презентував нове лірик-відео на пісню "Тримати Себе у Руках". Цей гурт свого часу переміг у міжнародному конкурсі від бренду одягу Pull&Bear та представляв Україну у далекій Австралії. 

"Юність" - фільм про ковельський андерграунд 1990-2000 років, знятий Владом Яковлєвим. Документалка розповідає про гурти ЛТП, Команда 600, Ручной Пинопласт, Тиха Думка, S.O.F.T., Generation-X та Хвилини Тисячі Мільйонів. 

#провтикали Спільний альбом Андрія Кожухаря (Kojoohar, Kadaitcha) з Нової Каховки та Миколи Mykola Йосипенка (Motorpig) з Харкова, що назвали свій проєкт Akhluth, вийшов ще навесні. Нойз, дроун, польові записи — словом, все, як ми любимо. 

На цьому все)