Doom Over Kyiv анонсував повний лайн-ап

Головний український фестиваль doom металу цього року відбудеться вже водинадцяте. Doom Over Kyiv повертається після річної перерви, тож цієї осені шанувальники мають шанс знову поринути в обійми важкої та атмосферної музики.

Організатори вже оголосили дати проведення фестивалю, а саме 12-13 жовтня, локацію - клуб "Атлас" та повний лайн-ап. 

12 жовтня

Tiamat (Швеція) 

Легендарні Tiamat повернуться в Україну з особливою програмою: спеціально для Doom Over Kyiv шведи зіграють пісні з культових альбомів "Clouds" та "Wildhoney"! За тридцять років існування Tiamat пройшли шлях від одного з перших у країні death metal-гуртів до зірок gothic metal сцени. Їхні ранні альбоми назавжди залишились у серцях всіх прихильників справжнього Doom Metal. Цього року українські шанувальники зможуть вперше почути особливу програму з класичних думових пісень гурту.

Antimatter (Великобританія)

Майстри меланхолії, перевірені часом. Їх останній альбом "Black Market Enlightenment" можна назвати одним із кращих релізів 2018 року і саме його музиканти зіграють у Києві. Крім того, відео на пісню "The Third Arm" було номіноване у категорії "Найкращий кліп року" за версією Progressive Music Awards.

Monolithe (Франція)

За роки свого існування звучання гурту еволюціонувало разом із сюжетами їх альбомів, що розповідають про створення, розвиток, та загибель Всесвіту. Найновіший повноформатний реліз "Nebula Septem", сьомий за рахунком, було випущено у січні 2018 року. На початку року випустили живий альбом "From Equinox to Solstice", записаний на ексклюзивному концерті у Бретані. Окрім композицій з останніх альбомів, до релізу також увійшов уривок з першого "монолітного" альбому гурту! Загалом диск дозволяє добре уявити, чого очікувати від потужних та експериментальних виступів колективу.

1914 (Україна)

Це безкомпромісна суміш з death, black та doom metal, тематика Великої Війни та моторошні живі виступи. Завдяки контракту з Napalm Records та зростаючій кількості фанатів по всьому світу львів'яни стали одним з найзатребуваніших українських метал-колективів. Цього року 1914 дадуть єдиний концерт у столиці та презентують новий трек.

Aklash (Великобританія)

Англійський гурт, що грає атмосферний блек-метал, просякнутий меланхолією та тугою. Два повноформатні релізи засвідчують майстерність англійців у створенні масштабних епічних композицій. 

Suffer Yourself (Швеція/Україна)

Шведсько-український funeral/death/doom проект. На рахунку гурту - два повноформатних альбоми моторошного, потойбічного металу, сповнених тектонічно-повільних рифів та езотеричного ембіенту. Suffer Yourself повернуться в Україну вперше за чотири роки. 

13 жовтня

October Tide (Швеція)

Цей гурт не потребує довгих епітетів, адже їхня музика говорить сама за себе. Хедлайнер другого дня представить пісні із нового альбому "In Splendor Below".

Thenighttimeproject (Швеція)

Проект Фредріка Норрмана, якого фани doom metal добре знають по Katatonia та October Tide. Зокрема, Фредрік є співавтором багатьох пісень Katatonia з культових альбомів 2000-х років. Другий альбом під назвою "Pale Season" має вийти 28 червня.

(EchO) (Італія)

Цей колектив грає мелодійний death/doom, органічно поєднуючи його з елементами прогресивної та психоделічної музики. Наразі в арсеналі гурту два повноформатні альбоми, а у вересні побачить світ третя платівка, яку музиканти презентують на сцені Doom Over Kyiv. 

Mournful Gust (Україна)

Справжні корифеї українського металу, цієї осені гурт відзначає свою 20-ту річницю! На сцені Doom Over Kyiv музиканти вперше після п'ятирічної перерви виступлять в оновленому складі. Велике повернення та презентація нового альбому Mournful Gust заплановане на 13 жовтня.

KZOHH (Україна)

Загадковий колектив, що надихається найстрашнішими подіями в історії людства - від епідемії Чорної Смерті до Чорнобильської катастрофи. Саме цій трагедії присвячений останній альбом гурту. KZOHH  - це моторошний перформанс, документальні кадри з ЧАЕС та зони відчуження, та потойбічне поєднання блек-металу з думом та ембіентом. 

Dymna Lotva (Білорусь)

Білоруська формація, що грає суміш doom і post black metal. Перша платівка гурту "Земля пад чорнымі крылами: Дрыгва" була видана на німецькому лейблі. У своїй творчості колектив звертається як до народних білоруських пісень, так і до теми ліквідації Чорнобильської катастрофи. Щирість та якість музичного матеріалу не залишать байдужими поціновувачів важкої музики.

Квитки на Doom Over Kyiv уже можна придбати онлайн по 990-2690 гривень. Вже скоро вартість дводенних квитків підвищиться. 

Подія у соцмережах:

https://www.facebook.com/events/2291845741031125/
https://www.facebook.com/doomoverkiev/