Лінія Втечі долучилася до львівського Свята музики

Свято музики – світова музична подія, яка відбувається щороку в день літнього сонцестояння 21 червня. Відбудеться вона й у Львові. Ідея Свята є надзвичайно простою – святкування музики наживо в будь-яких її проявах, безкоштовно і відкрито для людей у публічному просторі міста. Участь можуть брати як професіонали, так і аматори всіх стилів і напрямків. Крім концертів на обладнаних майданчиках часто музиканти дають спонтанні концерти на вулицях, в скверах і парках та інших незвичних місцях.

Дізнатися про усіх учасників та вивчити усі локації можна на офіційному сайті заходу. Ми ж зупинимося детальніше на сцені на Кривій Липі, яку організовує Лінії Втечі.

Лайн-ап:

- Прекрасна акустика київських вулиць від Кості Почтаря — гітариста та вокаліста гурту 5 Vymir - Postman (folk, Київ) 

- Сусіди, які дуже хочуть виступити у нас - Bastard Disco (emo, post-punk, Варшава) 

- З околиць наших душ і з живим складом Глава 94 (rap live, Львів) 

- Домашні та щирі Pilikayu (lo-fi, Львів) 

- Лірний майстер та чоткий фолк-виконавець Gordiy Starukh (folktronica, Львів)

Концерт відбудеться уже наступної п'ятниці. А на фото — та сама сцена 21 червня минулого року. 

Також цікавою для відвідувачів може стати традиційна хіп-хоп локація від Альтернативної кави. 

Свято музики Fete de la Musique сягає своїм корінням 1982 року, коли за ініціативою міністра культури Франції, Жака Ланге, був проведений перший національний фестиваль в Парижі, а масштабного міжнародного розголосу воно здобуло 1985-го – з Європейським роком музики.

За останні 15 років Fete de la Musique поширилось на всі континенти та здобуло справді світового статусу. Уже понад 110 держав і 450 міст від Парижа і Берліна до Сіднея і Токіо стали учасниками фестивалю під девізом "faites de la musique" або "make music".

День музики відрізняється засадничо від інших культурно-музичних заходів (концертів, фестивалів і под.). Його образ твориться спільними зусиллями всіх охочих долучитися до Свята. Музиканти в несподіваний спосіб освоюють публічний простір міста. Публіка отримує нагоду до вільного й безкоштовного спілкування з різнорідними музичними стилями, актуальними в конкретній спільноті. 

Дізнатися більше: 

http://fetedelamusique.lviv.ua/
https://www.facebook.com/events/2352635938291674/