Kyiv Art Fair оголосили Open-Call для кураторських проектів та галерей

Щорічний міжнародний ярмарок Kyiv Art Fair, що є частиною фестивалю Kyiv Art Week, оголосив прийом заявок від галерей та кураторських проектів на участь у ярмарку. Четвертий Kyiv Art Fair проходитиме з 24 по 26 травня 2019 року. Тема Kyiv Art Week - 2019: This Is Not A Competition (“Це не змагання”).

Держави продовжують розвиватись за старими структурами. Події минулих років демонструють не лише глибоку кризу соціально-економічних устроїв, а й неможливість принципово змінити самі системи, що зараз функціонують. Під час того, що нам здається точками переламу, фактично лише коригується архітектура соціуму ХХ сторіччя : освіжається “інтерфейс”, але систематичні рішення не впроваджуються. Наприклад, неможливо трансформувати суспільство так, щоб перемогти кризу інституційної недовіри. Праві та ліві популістські протести в США, Угорщині, Франції, Грузії, Україні, доводять що вимоги протестуючих усе одно вкорінені в існуючі системи.

Більшість революційних чи протестних програм недостатьньо відважні, аби спровокувати рух до пластичної та децентралізованої системи.

Одак, можливо ініціювати процеси переусвідомлення та аргументувати необхідність змін. Тоді нинішня відцентрованість може стати полем для продуктивного діалогу між суспільними групами та соціальними надбудовами.

Це не змагання за правоту, а необхідність амбітних перетворень новаторського характеру. Художній жест неодноразово ставав каталізатором трансформацій світоглядних систем. Тема “This is not a competition” (“Це не змагання”) сповіщає про початок діалогу при паритетних позиціях сторін.

 

Для галерей:

Для участі у відборі потрібно заповнити анкету галереї. Заявки, надані галереями, розглядатимуться міжнародним жюрі. В залежності від рішення жюрі, деякі проекти прийматимуть участь на спеціальних умовах. Дедлайн подачі — 14 лютого 2019 року. Результати відбору будуть оголошені 20 лютого 2019 року.

Більш детально про умови подачі заявок для галерей можна ознайомитися за посиланням.

 

Для кураторських проектів:

Kyiv Art Fair створили платформу для обміну ідеями та поглядами художніх груп, та де зможуть реалізуватися персональні ініціативи. Для участі у відборі потрібно заповнити анкету для проектів. Подані заявки розглядатимуться міжнародним журі, а обрані проекти отримають кошти на реалізацію в межах 300 000 грн. Дедлайн подачі — 14 лютого 2019 року. Результати відбору будуть оголошені 20 лютого 2019 року.

Більш детально про умови подачі заявок для галерей можна ознайомитися за посиланням.

 

Kyiv Art Week заснований у 2016 році, фестиваль щовесни об’єднує в Києві культурні інституції з усього світу. Метою Kyiv Art Week є розвиток мистецької інфраструктури Східноєвропейського регіону. Фестиваль виступає ініціатором різнобічних взаємодій у культурному полі, а також майданчиком для демонстрацїї різних напрямів у сучасному світовому мистецтві. 

Більше про фестиваль kyivartweek.com/about

Програма фестивалю: kyivartweek.com/program