La Horsa Bianca випустили дебютний альбом

Харківський психоделічний гурт представляє свій дебютний повноформатний альбом "Somatic Schematic". Його презентація відбудеться 12 жовтня в ART AREA ДК.  

Альбом містить п'ять треків, усі переважно інструментальні, але у пісні "Три чорні хвилі" ми чуємо вірші учасника гурту Євгена Манка, а в раніше випущеному синглі "Парашут", у якості лірики музиканти використали вірш Юрія Іздрика, знаного українського прозаїка, поета та культуролога. 

"Коли грають щось нібито несучасне, кажуть "revival" чи "ретро" чи ще "вінтаж". Важко заперечувати, що коли граєш у 2018-му психоделик-, арт- та прогресив-рок, займаєшся якоюсь реставрацією минулого, нібито замість участі у теперішньому.

Але про яке минуле, власне, ми говоримо? В оспівану епоху 70-х, коли Кіт Емерсон вштрикав кинджали у хемонд-орган, Роджер Уотерс семплував касовий апарат, а Ян Андерсон жартома записував концептуальні альбоми з однієї пісні, на наших теренах під мутним поглядом радянських цензорів усі арт-прог-експерименти залишились хирлявою розсадою у картонних горщиках, якій не судилося вирости у справжній сад.

Так що, виходить, ні, не рівайвел, не вінтаж, а ось такий дивний викрут часу та простору, коли реліктове насіння раптом дає паростки у сьогоденні, і гойдається безглуздим гінкго між звичних яблунь та ялинок — рівайвелом того, чого не було", - йдеться у прес-релізі гурту.

Альбом був записаний на студії Digout у Харкові цього року. Його зведення та мастеринг здійснили Євген Манко та Максим Трянов. 

Відбудеться презентація альбому у Харкові 12 жовтня, в місцевому ART AREA ДК. Зараз же він доступний на популярних стрімінгових сервісах. 

Учасники гурту:

  • Євген Манко - бас-гітара, сопрано-саксофон, флейта, вокал, мелотрон
  • Ольга Ксендзовська - рояль, електроорган, вокал
  • Кирило Гончар - гітара
  • Андрій Брагін - гітара
  • Ігор Авдєєв - ударні, тамбурин, вокал

La Horsa Bianca у соцмережах:

https://fb.com/lahorsabianca
https://instagram.com/lahorsabianca