Новини

"Yah" готує новий реліз

Київський гурт анонсував  вихід нового релізу, який з'явиться 24 вересня. 
 
"Друзья, мы готовим небольшой "музыкальный подарок", который напрямую связан с нашими героями — ансамблем Archers of Loaf.

"Ugly Youth" видали новий сингл

Миколаївський гурт, який є учасником лейблу “Spectaculum”, днями представив новий трек. Нагадаємо, раніше колектив носив назву "ЗлОй!

"Gamardah Fungus" показали свои репетиции в лесу. ВИДЕО

Группа  "Gamardah Fungus" залила в сеть видео с одной из их лесных репетиций .
 
"Как и обещали, выкладываем небольшое видео наших летних лесных репетиций перед осенними концертами.

"WENDEAVOR" випустили дебютний сингл

Молодий київський колектив 28 серпня випустив свій перший реліз. Хлопці йшли до нього два роки. За цей час покращували свою майстерність і формували остаточний склад команди. 

Результатом їх роботи став сингл під назвою "Native". Зведенням займався ужгородський музикант Yo Yo, а фото для обкладинки зробила Даша Єсипова. 

Vlad Gnatenko випустив дебютний альбом

Молодий український сонграйтер видав свій перший повноформатний альбом. Реліз справді можна назвати таким, адже він містить цілих 13 треків. 
 
"Це звучить, ніби в Україні почала з'являтися фолк-сцена. "І гордість в грудях розпирає". Підтримайте молодого репостіками і лайками.

Альбом "Strike Each Other" вийшов на дисках

Тернопільський колектив наприкінці червня видав повноформатний альбом "Sentence" під польським лейблом SPOOK RECORDS. "Be afraid because new eastern europe kings are comming straight from Ukraine!", - саме так описали "Strike Each Other" поляки. 
 
Як і обіцяли музиканти, тепер він доступний для купівлі у формі CD. Один альбом коштує 29 польських злотих, що складає приблизно 200 гривень. Тираж дисків обмежений.

"Stoned Jesus" анонсували українські концерти

Раніше київський гурт вже оголошував дати спільного європейського туру з харківською командою "5R6".

"ДЕТИ НОЧИ XVI" пройдуть наприкінці вересня

Відомий на всю Україну фестиваль темної естетики цьогоріч відбудеться 24 вересня у київському клубі "Bingo". Йдеться про чи не найвідомішу gothic / dark / electro подію України. Знають про фестиваль і мешканці сусідніх країн.
 
Нагадаємо, фестиваль не відбувся у 2015 році через фінансові труднощі організаторів. 
 
Хедлайнерами міжнародного фестивалю "ДЕТИ НОЧИ XVI" у 2016 році стануть бельгійці "Suicide Commando" (dark electro) та австрійці "Nachtmahr" (dark wave / gothic rock).

Альбом "Old Tree Fellows" потрапив на лейбл "Moon records"

Євген та Олексій представили свій перший лонгплей всередині березня цього року.  "LEGEND", містить сім треків, які хлопці неодноразово грали на концертах. 
 
На фізичних носіях реліз поки не видавався і неясно, чи буде видаватися. Однак поширювати цифрову версію альбому зараз взявся український лейбл "Moon records".

У Славутичі пройде другий "PRICHAL UNION DVIZH"

Невелике місто на Київщині вже вдруге організовує цікавий локальний гіг. Наймолодше місто України, нагадаємо, розташоване на лівому березі Дніпра. І саме в ньому у липні цього року десятикласниця Саша організувала на літніх канікулах підлітковий панк-концерт. Подія одразу ж стала відомою та потрапила на центральні ЗМІ. 

"REABILITATOR" готовит на сентябрь новый альбом

Киевский коллектив анонсировал дату выхода своего следующего релиза. 
 
"15 сентября этого года выйдет наш второй альбом "Social Programming" на российском олдскул метал лейбле "Metal Race". Альбом содержит 8 песен, в которых затронуты темы манипуляции общественным мнением, пропаганды СМИ насилия и жестокости, навязывания псевдо-потребностей", - сообщили музыканты.
 
Тираж CD составляет  500 копий.

“Ravenblood” випустив новий міні-альбом

Закарпатський музикант Василь Сеневич, який і представляє згаданий one man band, цими вихідними представив слухачам новий реліз. 
 
"В преддверии осени наступила ностальгия. Как то не особо хотелось публиковать это из-за примитивности, и грязного звука Lo-Fi.

"Earmake" видав свої релізи на касеті

Мова йде про ретровейв-проект харків'янина  Віталія Чиса. 
 
"Друзья. Рад сообщить о выпуске нескольких аудиокассет с двумя EP на каждой.

"Space Of Variations" видали новий міні-альбом

Вінницький гурт учора представив слухачам довгоочікуваний реліз - ЕР "Blackmail". Міні-альбом містить п'ять треків, із яких раніше випускався тільки сингл "Deadlight". Решту ж можна було почути хіба на живих виступах колективу. 
 
Презентація альбому відбудеться на "MonteRay Live Stage" 3 вересня.

"ZRADA" відіграє традиційний концерт у Харкові

"Kharkiv Hardcore Gig Vol.3" відбудеться 27-го серпня у місцевому у клубі "Акуна Матата". 
 
Хедлайнером заходу стане місцевий хардкор-гурт "ZRADA", який саме повертається зі свого третього європейського туру "Speka Tour" і, за традицією, відіграє останній його концерт вдома.
 
Нагадаємо євротур "ZRADA" тривав трохи більше місяця, однак був дуже інтенсивним. За цей час хлопці встигли відвідати Чехію, Францію, Німеччину, Бельгію, Польщу та Словаччину.

Новий сингл "Starchitect" може вийти у вересні

Раніше херсонські музиканти неодноразово розповідали про роботу над запланованим релізом і навіть випустили тізер одного з треків. Зараз же можна послухати шматок ще одної пісні, яка увійде до запланованого міні-альбому. 

"Предположительно в сентябре, как детки в школу пойдут, выложим полный трек с грядущего альбома. Облога в студии! Слушаем", - написали днями музиканти.

"SINOPTIK" выпустили новый трек

Победители GBOB 2016 сегодня представили слушателям новый трек под названием "Into Electric Age". 
 
"Песня записана специально для проекта Radio ROKS "'Рок-відродження".

Трек "Monocube" вийде на вінілі у Німеччині

На лейблі "Drone Records" цьогоріч виходить компіляція під назвою "V.A. (VARIOUS ARTISTS) - DRONE-MIND // MIND-DRONE Vol. 5". Загалом вона міститиме треки лише чотирьох виконавців, серед яких і наш співвітчизник - одеський проект "Monocube". Інші два проекти - це новозеландці "GYDJA" французи "YRSEL" та спільний проект зі США і Шотландії "CLADE".  
 
Реліз видадуть на кольоровому вінілі тиражем в 400 примірників.

Київський музикант тестує вінтажні інструменти

Макс Товстий, гітарист київського колективу "The Heavy Crawls" та генеральний директор студії звукозапису "BrokenBricks" представив чергове відео із серії "The Sound Of Vintage". 

"Больше леса" випустив новий експериментальний реліз

Проект з Білої Церкви створює загадкову психоделічну музику. Трохи Shoegaze, трохи Lo-Fi, трохи експериментів та імпровізацій, - все це вміщається під загальною назвою "Больше леса".
 
Музикант Мелкий Грибной свої записи часто робить у формі homerecording на магнітофоні та навіть відеомагнітофоні. Так само незвично був створений і останній серпневий реліз під назвою "tape loop [музыка ночных пространств]". 
 
"Абстрактные полотна моих снов.

"Cold Comfort" готує новий альбом

Вчора рівенський колектив випустив ще один сингл, який увійде до їх наступного повноформатного альбому. Трек під назвою "Beach Funeral" знову здивував слухачів нетиповим для "Cold Comfort" стилем. При чому деякі меломани сприймають ці зміни позитивно, а дехто, навпаки, розчарований. 

У Києві пройде фестиваль нойзу

"Kyiv Noise festival 2016"  - це дводенний "антимузичний акт", який розтягнеться на два дні та охопить дві локації у Києві. Проходитиме фест 17-18 вересня у столиці, але точні місця його проведення ще не відомі. Організовує захід контора "freak friendly diy".
 
Лайн-ап заходу налічує дев'ять гуртів та виконавців.

"Dreadnought" відправляються у міні-тур

Тернопільський гурт збирається у невеликий тур Україною. "Dreadnought"  також готові розглянути пропозиції інших місцевих організаторів.

У мережі з'явився повний випуск другого "Robust Rehearsal"

Героями проекту "Robust Rehearsal Vol. II: Bobina Records & Ethereal Riffian" стали київські музиканти з гурту " Ethereal Riffian" та студія " Bobina records". Епізод записували у Києві 24 жовтня 2015 року. Тоді ж фото із запису цієї передачі з'явилися на сторінці RobustFellow, але з тих пір доля відео залишалася невідомою. 
 
Тепер же ми можемо переглянути півгодинну передачу, у якій розповідається про п'ять років діяльності гурту "Ethereal Riffian".