Новини

У мережі з'явився старий реліз київського гурту "Habits"

Знайшла реліз і написала про нього ВК-спільнота "UA HC".
 
Досить-таки непоширений запис київського гурту раніше ніколи не видавався на фізичних носіях. "Habits" складалися із колишніх та теперішніх учасників гуртів "Time Of Defeats" і "Тартак".

"The Friendzone Kings" планує випустити новий альбом не раніше осені

Про це Neformat.com.ua розповів гітарист колективу Іван Семещенко. Нагадаємо, на початку лютого у соцмережах з'явився сингл гурту під назвою " Шантарам".  
 
"Цей сингл, можна сказати, став переломним у житті "The Friendzone Kings". Ми минулої весни вирішили що група себе вичерпала і випустили прощальний альбом. Потім цим же складом і плюс новим гітаристом переформувались в "Symbolist", випустили EP "Apotheosis", але щось далі діло не пішло.

Панки України, Росії та Білорусі виступили проти війни

“...And Out Come The Rancid” спільно з “Punk translator” представляють  антимілітаристичний збірник “STOP WARS - THE PEACE AWAKENS”. 
 
“Нет ничего плохого в еще одной песне про Единство. Время объединятся. Время жать руку и заключать мировую. Нас достаточно, чтобы остановить кровопролитие.

"Amphibian Man" сьогодні представить новий альбом

Мова йде про проект київського музиканта Івана Семещенка. Релізи у нього з'являються дуже швидкими темпами. Так, лише 31 січня 2015 орку світ побачив альбом "Hellas", присвячений древньогрецьким міфам. Вже на початку січня у мережі з'явився сингл  "The City". А 18 лютого поціновувачі могли насолодитися EP "Speed Power Turbo Racer", який "Amphibian Man" присвятив швидкості, старим машинам, гонкам і гару.

У Києві виступив новий хардкор-гурт "IZVERG"

Перший його виступ відбувся 6 лютого на “Excalibur Collective Release Show”. Тоді нагадаємо, DIY-група “Excalibur Collective” презентувала зін своєї вибраної графіки та перший стікер-пак. На їх презентацію колектив покликав деякі  музичні гурти, як-то "TANK-2000",  "SIKE", "REMINDED" чи "CRUDE BUSTER". 
 
Що цікаво, на заході вперше почули новий київський гурт “IZVERG”. По суті це був їх дебютний концерт. Свій матеріал хлопці готували не один рік.

Гурт "Epolets" презентував альбом "Cult"

“Майбутнє української рок-сцени” - пафосно нарекло головне шоу країни “Х-Фактор” вихованців Андрія Хливнюка - гурт “EPOLETS”. Одразу після закінчення телепроекту хлопці дали зрозуміти: сидіти, склавши руки, вони не збираються. Та презентували свій третій альбом у рекордні строки. За 2 місяці плідної, а іноді навіть цілодобової роботи в студії, музиканти випустили свій третій довгоочікуваний лонгплей під назвою “Cult”.
 
І характеристика «довгоочікуваний», і самовпевнена назва “Cult” у даному випадку цілком виправдані.

Кримські гурти організовують концерт у Сімферополі

Музичне життя на півострові триває. 5 березня у сімферопольському клубі "Frigate" відбудеться концерт під назвою "ВЕСНА ТРЕВОГИ НАШЕЙ".

Гурт "Падваротня" випустив збірку реміксів

Вінницький хіп-хоп колектив сьогодні представив реліз під назвою  "Перезарядка". Він містить сім реміксів на пісні гурту від Latinoz! Beatz та Smuff tha Quiz. Останній повноформатний альбом "Падваротні" - "ВЫСТРЕЛ ИЗ!.." побачив світ 31 грудня 2015 року. 

Сам гурт, який ще любить називати свою музику хардкор репом, виник на початку 2010 року. У своїй ліриці хлопці торкаються багатьох гостросоціальних тем, як-от вплив ЗМІ на колективну свідомість, проблеми молоді, важливість глибинного розуміння хіп-хоп культури. 

Кривий Ріг відзначився двома хардкор-релізами

Перший представив молодий гурт "Під натиском". Банда сформувалася у грудні 2015-го року з людей, які ніколи не грали у гуртах раніше. На даний момент вони видали перший демо-альбом. Крім випущених трьох пісень у банди в запасі є ще три, які вони не поспішають публікувати, оскільки ці пісні увійдуть до майбутнього повноцінного альбому. 
 
Своєю музикою хлопці показують свій протест проти всього  що стоїть на нашому шляху, всього, що на нас "тисне", заважає жити.

"stonefromthesky" пише музику для гри "UnDungeon"

Київський музикант вже певний час працює над саундтреками для гри "UnDungeon".

Гурт "Sike" припиняє існування

Київська хардкор-команда оголосила про це на своїй офіційній сторінці у соцмережі Фейсбук. 

Гурт "Ethereal Riffian" у березні випустить новий EP

Київський гурт, який виконує музику у стилях doom, psychedelic, stoner знову має гарні новини. Нагадаємо, нещодавно, 15 лютого, колектив випустив концертний альбом під назвою  "Youniversal Voice".
 
Заразз же " Ethereal Riffian" анонсує новий EP, який випустить вже у березні спільними зусиллями з командою "Robust Fellow". Реліз видадуть разом з книгою.

"Starchitect" видадуть альбом "Results" на дисках

Херсонський гурт повідомив, що випуск останнього альбому відбудеться на російському лейблі "MØST Records". Реліз вийде обмеженим тиражем CD (digipack) і запланований на середину березня.    

Сам альбом з'явився на бендкемпі гурту 30 січня цього року і був гарно сприйнятий слухачами. Прочитати рецензію на нього можна ТУТ. 

Гурт "Space of variations" готує новий кліп

Вінницький гурт повідомив про це на своїй сторінці у соцмережі. Нагадаємо, раніше хлопці писали, що  у них триває робота над новим матеріалом. Щодо музики колективу, то зараз це радше progressive metalcore чи post-hardcore. 

З попередньою назвою - "Пространство Вариантов", музиканти підкорили серця не лише свого рідного міста, а й усієї України. Деякий час від них не було новин, але згодом гурт таки  відновив свою діяльність, змінив назву, і ринув до нових досягнень. Зокрема, успішними вийшли пісня "Gunsight" та кліп на неї. 

Одеський лейбл випустить збірник "Orchid. Invasion USSR "на вінілі

Про це повідомив лейбл "Samegrey Records". Вініл "Orchid. Invasion USSR compilation" таки буде випущений на фізичному носії. 

"ВУЗВ" повернувся з новим альбомом

Культовий  український реп-гурт "Вхід у Змінному Взутті" представив ювілейний альбом “For Ever!”. Він став подарунком прихильникам до 20-ї річниці гурту та був виданий на відомому українському лейблі "Moon records". 
 
"Некоторое время я активно занимался продюсированием артистов, съемками клипов, писал песни для Потапа и Насти Каменских, группы «Время и Стекло» и других. Всё это время меня на улице останавливали фанаты и просили возродить всеми любимый ВуЗВ. В соцсетях поклонники задавали вопросы о группе.

Robust Mass їде до Харкова

"Robustfellow" їде з першим у 2016 році концертом на схід, до харківського клубу "Акуна Матата". 
 
На сцені зберуться відомі гурти харківської сцени, а саме "5R6"," SOOM", "БЫЛ ЗАМЕЧЕН...". Останні, зокрема,презентують вперше свій новий альбом " "стало ещё только хуже".  Гратимуть на харківському концерті і кияни "ETHEREAL RIFFIAN", котрі не так часто виступають, зате презентують свій останній EP.

Aльбом гурту "1914" "Eschatology of War" вийде на касетах та вінілі

Нагадаємо, перший реліз відбувся у грудні 2015, а сам альбом вийшов на дисках. Зараз же два німецькі лейбли, "Worship Tapes" та " Purity-Through-Fire", у колаборації вирішили випустити  "Eschatology of War" на касетах і вінілах. 
 
Касети уже можна побачити на фото. Як розповів вокаліст "1914" Діма Кумар, наприкінці березня вони вже мають бути у гурту. Вініл буде випущений десь на початку літа.

Гурт "mandarinaduck" відправляється у міні-тур Україною

У 2015 році альбом гурту під назвою "Gardensouls" потрапив до багатьох українських та закордонних ТОПів. Зараз же запорізькі шугейз-виконавці готуються  до невелкого туру Україною. У його рамках планують відвідати шість міст, а саме: 

"БЫЛ ЗАМЕЧЕН..." готується до випуску нового альбому

Реліз під назвою "стало ещё только хуже" вийшов на Robustfellow Prods. Що цікаво, для нього гурт спільно з лейблом підготував унікальний трикутний бокс. Всередині можна знайти буклет, наліпку, значок та код для завантаження альбому у mp3/FLAC. Тираж лімітований (51 бокс)  і пронумерований вручну, 
 
Дата релізу - 19 березня.

В Україні з'явився новий електронний лейбл

Київський лейбл "Isoline" відкриває свою дискографію з дебютної 64-хвилинної компіляції, як складається із 9 актів. 

Незалежний лейбл представляє звуки, створені рядом відомих українських і російських виконавців. Деякі можуть впізнати тут знані проекти, як Martin Schulte з його нещодавним релізом на вінілі, SKAN,  добре відомий своїми живими виступами, або московський експериментальний дует Bytie 19. У той же час компіляція допоможе виявити ряд нових імен. 

"Isoline" орієнтований на місцеву незалежну електроніку, а також проекти з усього пост-СНД.

Одеса готується до четвертого "Маяк Festу"

Цьогоріч Одеса скликає меломанів на черговий хардкор-панк фестиваль на березі Чорного моря.
 
Серед анонсованих учасників багато цікавих гуртів, як з України, так і з-за кордону:
  • Clearsight( хардкор, Одеса-Київ)
  • Homesick  (хардкор-панк, Одеса)
  • Kingpin (нй хардкор, Одеса)
  • Deadfall (хардкор, Мінськ)
  • The FLEX (хардкор, Leeds, Великобританія) 
  • Bandär Løg  (металізований хардкор, Москва)
  • Bluesbreaker (хардкор панк, Київ)
  • OH, DEER!

“Septa” про останній кліп: "американский футбол был выбран неслучайно"

Наприкінці січня одеський колектив “Septa” випустив відео на пісню “Ropes”. Оскільки Neformat.com.ua спілкувався з вокалістом гурту Євгеном Тимчиком на тему кліпу іншого його проекту - “The Nietzsche", вирішили згадати і цю роботу. 
 
“Первый сингл с грядущего третьего альбома называется “Ropes”, и его цель была консолидировать расколовшуюся публику после выхода альбома “Destroyer”. Мне кажется, что эта песня в спектре музыкальных стилей расположилась точно между нашими первым и вторым альбомами.

"The Nietzsche" презентували дебютний кліп

14 лютого одеський гурт представив свій дебютний відеокліп на пісню "W. Whitman". Першими його глядачами стали відвідувачі київського фестивалю "Big Love Fest 2016". Відео мало неоднозначний відгук у слухачів: більшість оцінило його схвально, однак, були й коментатори не надто толерантні у своїх судженнях. Місцями дійшло до гомофобії через імідж колективу у кліпі. Як все було задумано насправді, розповів вокаліст "The Nietzsche" Євген Тимчик.