28/08/2012 г. Днепропетровск, арт-центр "Квартира"

Tue, 28.08.12 - 07:00
Арт-центр "Квартира"
50грн.

 

Vojtech Prochazka Trio - норвезько-чеський експериментальний джаз у "Квартирi"
учасники фестивалю "Джаз-Коктебель 2012"
...вперше в Українi!
 
28 вересня о 19.00 арт-центр "Квартира" запрошує вас на концерт блискучого норвезько-чеського гурту «Vojtech Prochazka Trio» (experimental jazz), якi вперше приїдуть в Україну. Гра гурту - абсолютно нетрадиційна.
 
Cвоєрiдна загадковiсть та повна зростаючої напруги музика, абсолютно поглинає увагу і не відпускає аж до останнього моменту. Вас чекає безмежно чарівний світ експериментального джазу!
 
***
 
Якщо ви не встигаєте зануритися у події Джаз-Коктебелю 2012, але цінуєте нову та якісну музику - цей концерт саме для Вас. Пропонуємо зануритися у суцільний джазовий експеримент, відчувши його вплив наживо!
 
Подивитися відео живого виступу гурту у Парижі:
 
Якщо у вас є сумніви щодо адекватності того, що ви почуєте, розлабтесь, адже виход за межі уяви без допінгу можливий і саме такий досвід ми пропонуємо в цей вечір.
 
Що про них пишуть?
 
«Рояль звучить як арфа, іграшки, або марімба... Дух Джона Кейджа точно літає десь поруч. Тріо веде діалог з глядачеами, який в той же час поза межами будь-яких жанрів і музики в традиційному її розумінні».
 
Хто вони насправді?
 
Трiо «Vojtech Prochazka Trio» - постійні учасники фестивалів по всьому світу - Jazz Fest Brno, Natt Jazz Bergen, Jazzinec Trutnov, а також фестивалів Франції, Швеції, Польщі, Німеччини, Словаччини та ін.
 
Vojtech Prochazka Trio – спільний проект чеха Войцеха Прохаська з двома норвежськими музикантами. Гурт стартував у 2008 році, перш за все, як джазове тріо, коли Прохасько приїхав до Норвегії на навчання і познайомився із Адріаном і Торе, добре відомими перформансистами.
 
Войцех пише музику до німого кіно, Адріан і Торе співпрацюють з відомими французькими музикантами, а також кожен із них має декілька окремих проектів.Вони працюють над музикою до німого кіно «Людина з кіноапаратом» (1929) Дзиги Вертова.
 
Музиканти знаходяться в постійному пошуку нового звучання. Маючи за основу клавішне соло, музиканти експериментують з різними інструментами, додаючи електроніку.
Зараз музиканти використовують іграшковий синтезатор, електричний орган, бас-гітару та ударні.
 
З 2010 року «Vojtech Prochazka Trio» створюють новий для себе формат живих виступів - вони починають грати абсолютно імпровізаційні концерти, які самі по собі вже є неповторними і унікальними. Запис з одного із таких концертів буде виданий у 2012 під назвою "Red Red White Red".
_______________________________
 
Не пропустiть цей джазовий вечiр, наповнений загадковою музикою, що перетворюється в суцiльне задоволення!
 
Адреса:
арт-центр "Квартира",
вул.Червона площа 3 кв.1
Час: 19.00
Контакти:
Вартicть квиткiв: 50 грн
 
***
Послухати:
 
 
Організатори:
арт-центр "Квартира"
Чеський центр у Києві
NaturalEast (naturaleast.net)