Як українці підкорювали чеський Hip Hop Kemp 2018. ФОТО, ВІДЕО

Цього серпня уже всімнадцяте до Чехії з’їхалися фанати репу, графіті, брейкдансу та загалом хіп-хоп культури на один з найбільших європейських тематичних фестивалів  – Hip Hop Kemp. Цього року він відбувався з 23 по 25 серпня на території Festivalpark біля містечка Градець-Кралове.

Line-up Hip Hop Kemp 2018 розподілився на шість сцен, на яких встигли виступити близько 500 учасників. Поміж виконавців зi США, Польщі, Чехії, Німеччини та Словаччини вперше на фестивалі була представлена й Україна! Київський гурт Tulym Posse за участі Zombo з Kickit Crew прокачали Chapeau Rouge Corner Stage.

"Цього року я відвідав Hip Hop Kemp уже вдруге в житті, і на цей раз дуже поталанило бути присутнім там не тільки у якості слухача і представника хіп-хоп культури, а ще й артиста. На жаль, Даманту (другий учасник команди) не вдалося поїхати, тому я запросив свого друга та колегу Zombo із Kickit Crew, з яким ми давно дружимо та плідно співпрацюємо, і неодноразово давали спільні виступи та прокачували публіку у багатьох містах. Тому було нескладно підготувати та адаптувати програму, а генеральну репетицію ми провели у машині десь на просторах Польщі по дорозі у Градець Кралове", – ділиться враженнями Куля з Тулим.

Як саме відбувся виступ гурту, можна побачити на наступному відео. 

"Загалом виступом я цілком задоволений і абсолютно не шкодую про зірваний голос, бо віддача публіки того вартувала!, – продовжує Куля. – Приємним сюрпризом і доречним доповненням було виконання приспіву треку "Розминка" від потужної польської МС Ryfa Ri, яку ми зустріли на фестивалі. Тому приспів був виконаний так само, як в оригінальному записі. Було приємно бачити серед публіки українців, які проживають у Чехії або Польщі, а також тих, хто приїхав на фестиваль з України."

На Breaking Arena теж було гаряче. Ozone з Києва зайняв 2 місце у категорії Popping 1vs1. Щоправда, за відчуттями, то мало бути правдиво виборене перше місце. Є питання до суддів, які спочатку два рази не могли ніяк визначити переможця, а потім нізвідки з’явився третій суддя і віддав перемогу (як виявилось) своєму колезі з команди.

Бібой Ken Guru з Тернополя у складі Breaknuts Crew разом із Bboy Kido виборов перше місце у категорії Breaking 2vs2. Це була не найпростіша, але заслужена перемога!

Щодо виступів на інших сценах, то виділю наступні: Evidence - бомбова енергетика від Mr.Slow Flow, соціальний та революційний Immortal Technique, фанкові Souls of Mischief, потужні Bahamadia та Sa-Roc, легенда Wu-Tang - GZA, соуловий та мелодійний Illa J, Jeru the Damaja та The Beatnuts, качова вечірка за участі Ed O.G, El Da Sensei разом з ді-джеями Snowgoons, сет з живим складом від поляка Grubson, неймовірний заряд бум-беп енергії від Hurragun та Renegaci Funku.

За інформацією організаторів, 17-ий фестиваль мав рекордно низьку кількість гостей – близько 10 тисяч, хоча у попередні роки це число сягало понад 20 тисяч. Та попри це вже оголошені дати наступного фестивалю – 15-17 серпня 2019 року на тому ж місці.

Довідка

Hip Hop Kemp - найбільший хіп-хоп фестиваль у центральній та східній Європі, цього року він святкував свою 17 річницю. Захід пройшов у Festivalpark поруч з містом Градець-Кралове в Чехії. Hip Hop Kemp кілька разів поспіль був внесений в топ 50 кращих фестивалів світу за версією CNN, адже щороку понад 20 тисяч любителів репу з усього світу збираються на це хіп-хоп свято.

Hip Hop Kemp у соцмережах:

https://www.youtube.com/user/hiphopkemp
https://www.instagram.com/hiphopkemp_ru/
https://twitter.com/HipHopKempRU
https://www.facebook.com/hiphopkemp

Фото та відео - Тарас Spotko Щепаняк

Neformat.com.ua ©