Stay Tuned! Vol. 70 Аліна Плеська (Neformat)

Від редакції було вже декілька плейлистів, тому ми продовжуємо традицію показувати вам те, що слухають найбільш причетні до Неформату люди сьогодні. Прийшла черга нашої випускової редакторки та фотографки Аліни Плеської.

 

Аліна Плеська
Фотографка, редакторка Neformat.com.ua, контент-менеджерка DepositPhotos

Я не дуже розумію, як люди складають такі короткі плейлисти. У моєму особистому плейлисті улюблених пісень — понад 800, і обрати з них 14 — це реально якась мука. Треки розташовані хаотично, на "улюбленість" це не впливає. Не знала, як взагалі таке робити, тож більшість пісень — це ті, які зі мною десь приблизно півжиття і мігрують з одного плеєра на інший, з одного стримінгу на другий та й таке. А ще я морально застрягла десь у дев’яностих-нульових, так що...

Riot on the Radio — Dance Kid's revolution

Я дуже сильно люблю всі проєкти Вови (вокаліст Riot on the Radio), його гурти завжди на часі. Дуже шкода, що Riot on the Radio записали так мало пісень, та й взагалі існували недовго. Люблю всім серцем, танцюю кожного разу, як чую.

Hell FM — You Help To Breathe

Знову ж таки, 3 роки існування, 4 пісні на ЕР і купа розбитих сердець. Обожнюю всі чотири треки, але цей займає особливе місце.

White ward — Homecoming

Круто, що хлопці пройшли такий великий шлях, пару разів змінили склад, знайшли свій лейбл. Обожнюю останній альбом, але цей трек ще нічого не переплюнуло. Спокійний вступ, саксофон та дорога додому.

House of flowers — Ask Yourself Now

Не можу сказати, що постметал — моя музика, мені подобається всього декілька гуртів, House of Flowers серед них. Дніпровська сцена не дуже розвинена, тож такі гурти доволі рідкісне явище в Україні.

48 часов — всегда номер два, никогда номер один

Гурт з міста Севастополь, який уже дуже багато років грає панк-рок. У цій пісні референс до одного з моїх самих улюблених фільмів — "Мерця" Джима Джармуша, у якому, своєю чергою, цитати одного з моїх самих улюблених поетів — Уільяма Блейка. "Every night and every morn, some to misery are born. Every morn and every night, some are born to sweet delight. Some are born to sweet delight; some are born to endless night".

Orpha — The Journey To A Whale's Belly

Так так, це найбільш "попсова" пісня гурту, але це не заважає їй бути такою класною. Не знаю, в чому причина, але в Україні не дуже багато музики подібного стилю. Кохаю всім серцем, сподіваюся хлопці ще довго будуть нам дарувати свою музику.

Drudkh — Till Foreign Ground Shall Cover Eyes

Обожнюю українську поезію в піснях. Гурт не потребує слів.

Afi — Synethesthesia

Гадаю, A Fire Inside — мій найулюбленіший гурт, навіть попри те, що я перестала їх слухати після альбому "Decemberunderground". Мабуть, єдиний гурт, на який я поїду у будь-яке місто Європи у будь-який час. Вибрала саме цей трек, тому що мене дуже цікавить явище синестезії — уявіть собі, як це круто — коли ти чуєш музику і бачиш її колір, або відчуваєш її смак!

Lawrence arms — Seventeener (17th and 37th)

Пісня про старіння. Ось колись було таке, що ми під кайфом сексом займалися у снігу, а тепер у нас є тільки сива борода та знівечене тіло. Старіння та спогади.

Alkaline Trio — Trouble Breathing

Тому, що "It's one or another between a rope and a bottle".

Thursday — War All the Time

Впізнаю голос вокаліста у будь-якому стані та у будь-який час. Всі альбоми різні. Спліт з гуртом Envy — просто музична перлина. "They offer a welcome when you are leaving / We grew up too fast, falling apart". Кохаю безмежно.

Against Me! — FUCKMYLIFE666

У будь-якій незрозумілій ситуації просто фак май лайф) Насправді, "Transgender Dysphoria Blues" мій улюблений альбом в Against Me! І, здається, перший після перетворення Тома на Лору. В ньому дуже багато переживань і болю.

The Gaslight Anthem — Great Expectations

Я — та людина, яка слухає, найперше, лірику, а потім — музику. У Брайана Феллона лірика просто геніальна. Кожна пісня ніби викликає ностальгію за часами, яких ти ніколи не знав/ла. "Mary, this station is playing every sad song, I remember like we were alive". А ще "Великі сподівання" — дуже крута книга, перечитувала її декілька разів.

Fugazi — I’m so tired

Гімн мого життя.
 


Слухайте плейлист також на інших платформах: Apple Music, Spotify, Deezer, Youtube Music.

Більше про фотодіяльність Аліни ми писали тут.

Попередні плейлисти тут: https://www.neformat.com.ua/ua/rubrika/stay-tuned

Neformat.com.ua ©