Stay Tuned. Січень-лютий 2021

Січень та лютий були порівняно спокійними в плані нових релізів, та обирати все одно довелося з понад сотні, а то й більше, прослуханих альбомів, синглів і демок. І ось що обрала наша редакція 

Плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.

Бетон  Тільки для своїх LP

Микола Мага, експерт: Хітовий панк-рок для широких мас. Тут зачіпають злободенні теми і багато матюкаються. Хороша подача як на записі, так і наживо.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Протон-4  Навстречу Небу LP 

Ярина Денисюк, головна редакторка: Повернення в дитинство, мрії про фантастичні зіркові подорожі, романтика та дух 80-х — класична тематика для старого-доброго ретровейву. Чогось новаторського ви у цьому альбомі, імовірно, не знайдете, але це якісна робота, що добре показує рівень розвитку жанру у нашій країні. 

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

a noend of mine  Des chemins crépusculaires (I - III)

Ярина: Новий альбом a noend of mine, куди входять і лютневі сингли, виходить уже завтра. Це доволі експериментальна робота, у якій можна почути і ембієнт, і думові елементи, і прогрок та й не тільки. Саме тому з першого разу осилити її може бути важкувато, але справді, дайте другий шанс релізу, він того вартий.

 

Alinda  Panorama LP

Шерман Дрозд, рецензент: Альбом "Panorama" грає всіма відтінками сірого. Ця робота стала більш гнітючою, ніж попередні. Тут типова ділейна мрійливість усе частіше потрапляє в пастки динамічного дісторшену. Виникає відчуття, ніби над тобою постійно нависає загроза, і ти вимушений втікати від невидимого звіра, біжучи посеред однотипних бетонних споруд. Постійний рух без часу на відпочинок.  

Стримінги

 

Andriy Kapusta  Planeta Kapusta. Shquarcore LP

Ярина: Тернопільський лейбл Pincet зібрав на одному альбомі 12 років творчості музиканта Андрія Капусти. Неймовірна знахідка для фанів роттердамського хардкор-техно та габеру. Але послухати цей альбом варто і тим, кому згадані жанри не дуже близькі, адже робота для українських широт доволі нетипова, а зі спорідненого можна згадати хіба окремі релізи лейбла Suck Puck Recordz. Водночас у Андрія Капусти атмосфера релізу від одеських колег відрізняється.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

ASKEt  Секта. Культ жиру EP 

Ярина: Певний час слідкую за творчістю цього виконавця і, як би він не експериментував, можу стверджувати, що головна фішка ASKEt — це доволі агресивний вайб. Із того виходить, що не так і суттєво, про що врешті читає репер, але однозначно його тексти українською мовою звучать набагато чіткіше та, на диво, ще похмуріше. Однозначно поки що найяскравіший реп-реліз 2021-го. 

 

Dakh Daughters  Make Up LP

Тихон Лютий, рецензент: Ті самі Dakh Daughters, що колись дуже скептично ставилися до запису і випуску альбомів, видали вже третій свій повноформат і примудрилися знову показати свою нову сторону, навіть не полишаючи звичного амплуа. Цього разу пісні більш цілісні, приспіви ще саркастичніші, а також менше сліз і більше танців. Хоча танці ті подекуди й сумні, але в наш час і це вже можна вважати життєствердженням.

Стримінги

 

Emil Asadow — Youdlar Yurdu EP

Ярина: Лейбл система теж вміє знаходити цікаву музику. Випущений ними мініальбом Еміля Асадова — це чудовий ембієнт з яскравими східними мотивами, що, утім, проявляються, не лише в музиці, але й у сенсовному наповненні релізу. Великий респект за такий комплексний підхід до релізу, адже у нас цього багатьом бракує.  

 

Face of Violence  XII EP

Микола: Ветерани східно-українського хардкору з новим мініальбомом. Якісний, в міру металізований матеріал з хітовими хуками та непогано продуманою лірикою. 

Стримінги

 

Fightback  from Krivbass with hate EP

Микола: Злий хардкор/панк з індустріального міста, просякнутий місцевим колоритом. Хлопці досить активні в локальній сцені та стабільно презентують свій регіон. 

 

floodlight  focus (live demo)

Ярина: Одеська хардкор-сцена поповнилася новим проєктом floodlight. Поки це лише демо, яке демонструє потенціал гурту, але, знаючи одеситів, на студійних записах все звучатиме ще краще. 

 

Guerilla Noir  False Kings

Микола: Хом'яки на (залізному) марші. Другий сингл проєкту, який складається з теперішніх і колишніх учасників O'Hamsters. Дядьки продовжують слідувати вектору, який був заданий першим синглом — металізований хардкор зі злободенною лірикою. Матеріал хороший, давайте ще.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Mortal Vision  Forced Extermination

Микола: Дніпро — це не тільки гурт Злидень, там ще можуть у старорежимний треш. Перший сингл з майбутнього альбому гурту Mortal Vision — це рання Sepultura, Sadus. Вийшло трушно, по-злому. Варто примітити їх для себе та чекати альбом.

Стримінги

 

Odradek Room  Painted Mind LP

Микола: Міцна суміш атмосферного постметалу з дум дезом. Гурт добре відомий закордонним поціновувачам жанру та стабільно отримує від них схвальні відгуки й підтримку. А от для вітчизняної сцени дум метал релізи — не найчастіше явище, та й сам жанр далеко не домінуючий у пантеоні українського металу. Втім, все це вкупі з високою планкою якості на цьому релізі робить його вихід досить знаковою подією.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Postman  Антарктида

Ярина: Пісня "Антарктида" — це, з одного боку, звичний і знайомий поціновувачам творчості Костянтина Почтара інді-фолк, а з іншого — доволі оригінальний вибір теми про антарктичну станцію "Академік Вернадський", підкріплений унікальним відеорядом. 

Стримінги 

 

Sera Sheer  Seasons

Ярина: Українська попмузика, не та що мейнстримна, а ближча до інді ніші, останнім часом дуже радує. Sera Sheer з її останнім синглом "Seasons" — добре тому підтвердження. Минулорічний дебютний альбом виконавиці нашій редакції сподобався дещо менше, а от нова пісня захоплює живішим, шорсткішим та неприлизанішим звучанням, і дещо нагадує творчість, наприклад, Жульєн Бейкер. Сподіваємося, виконавиця буде рухатися у цьому ж ключі і надалі.  

Стримінги 

 

Shiva the Destructor  Nirvana Beach / Hydronaut 

Ярина: Robustfellow — ще одні перевірені постачальники міцної музики для наших плейлистів. Що не реліз, то топчик. Очікуємо на повноформатник психоделічних Шив, який вийде уже скоро, 26 березня. Судячи з уже випущених синглів, це буде прекрасна робота, та й не дарма ж хлопці витрати на лонгплей кілька років. 

Soul Kitchen  live in MIK studio

Ярина: Лайви у наші редакційні плейлисти потрапляють рідко, але якби всі лайви були такі, як у луцького гурту Soul Kitchen, то їх би точно було побільше. Команда, яку ми ще знаємо за їхнім проєктом Recordie, вирішила дебютувати саме з цим форматом, але звучання насправді дуже якісне. Легка суміш інді, джазу та блюзу, мінорний настрій, гарні тексти — чудова робота, але дещо незаслужено обділена увагою інших музичних ЗМІ, як на мене.

 

svrm  Розпад LP 

Микола: Вже традиційний реліз svrm на початку року. Проєкт тримає планку якості, задану минулими релізами і видає чергову порцію похмурого мелодійного чорного металу, який традиційно отримує позитивні відгуки від фанів жанру з різних куточків світу.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

The House Of The Hidden Light  La Porte de l'Enfer LP 

Ярина: The House Of The Hidden Light — це унікальна для нашої країни кінематографічна музика для похмурих картин про містичне та потойбічне. Недарма і сам її автор хоче зробити треки з останнього альбому саундтреком для інді-гри. Знайдіть мені щось подібне в Україні, і я вам дуже подякую)

 

Triple Jump  Happy​-​Go​-​Lucky

Єлизавета Джулай, редакторка перекладів, рецензентка: Дуже щиро, по-літньому, повний життя реліз, подібний до пісень австралійських Summer Cats.

Стримінги  

 

UVAGA  ЧМО

Ярина: Короткий і злий хардкор панк у кращих традиціях жанру. За духом і тематикою нагадує класику "Friend Or Foe" від Negative Approach

Стримінги 

 

Violateress  My Words Have Become Curses

Ярина: Кияни Violateress, які змішують дез-метал і дезкор дебютували з синглом "My Words Have Become Curses" у січні. Гідне поповнення на українській метал-сцені.  

Стримінги 

 

We The Censors  Two Is Enough EP

Ліза: Колектив поки що стабільно випускає якісну музику у своєму жанрі, від них можна очікувати на щось "на рівні" й не помилитися. Останній EP цьому найкраще свідчення

Стримінги

 

Попередні плейлисти тут

Neformat.com.ua ©