10 причин відвідати фестиваль Metal East: Нове Коло у Харкові

Дивишся вдома на афіші європейських метал-фестивалів і шкодуєш, що такого не відбувається в Україні? З 31 травня по 2 червня у Харкові відбудеться подія, яка змінить твоє уявлення про вітчизняні фестивалі. І ми розкажемо, чому не варто її пропустити.

1. Потужний міжнародний лайн-ап

Фестиваль Metal East: Nove Kolo відбудеться вже вдруге і його, без вагань, можна назвати найбільшим діючим міжнародним метал-фестивалем в Україні та справжнім святом для поціновувачів блек та дез/металу. На цьогорічному фестивалі відіграють гурти, які металхеди мріяли побачити дуже давно - Entombed A.D, Pestilence та багато інших команд відвідають Україну вперше. Окрім класичного блеку та дезу на фестивалі можна буде побачити також молодих та цікавих послідовників пост-блек металу — атмосферних шотландців Saor, австрійців Harakiri For The Sky та одеситів White Ward.

Цього року Nove Kolo став ще більш інтернаціональним — за три дні Харків відвідають гурти зі Швеції, Шотландії, Фінляндії, Австрії, Греції та Нідерландів. Якщо ти ще вагаєшся, їхати чи ні - просто подивись на повний список запрошених команд:

Daily Shedule

2. Ексклюзивні виступи

Справжнім подарунком для шанувальників стануть унікальні виступи двох гуртів: легенд харківського блек-металу Hate Forest, які зберуться лише для одного виступу, а також перша поява на сцені дез-метал супергурту Necrom, до складу якого входять вже відомі поціновувачам блеку учасники ветеранів Nokturnal Mortum та Khors. Можливість побачити цих музикантів разом на одній сцені — унікальна подія.

3. Meet & Greet

Ще однією приємністю фестивалю є можливість поспілкуватися з улюбленими музикантами. Слухачі матимуть змогу взяти автограф на улюбленому вінілі або просто сфотографуватися з артистами у спеціальній зоні під час meet & greet. Детальний розклад зустрічей буде оголошено трохи згодом — слідкуйте за оновленнями в офіційній зустрічі фестивалю в Фейсбуці.

4. Активності

Окрім основної (музичної) частини на фестивалі буде діяти також творча арт-частина, на якій відвідувачі зможуть глибше ознайомитися з українською культурою та спадщиною, а також прослухати цікаві лекції.

Спеціальним гостем фестивалю стане Michael Berberian - засновник і шеф легендарного Season of Mist - головного незалежного французького метал-лейблу, підписантами якого є Abbath, Mayhem, Rotting Christ, Heilung, Sólstafir, Drudkh та десятки інших.

Berberian

5. Місце

Подія відбудеться на арт-заводі “Механіка” - просторому місці, яке здатне вмістити кілька тисяч відвідувачів. Майданчик розділений на зони: великий критий павільйон зі сценою (де відбуваються виступи гуртів), а також зону відпочинку на свіжому повітрі, у якій можна перекусити або випити на фудкортах чи просто полежати на травичці між виступами музикантів.

Афтермуві з минулорічного фестивалю:

6. Їжа та напої

Минулого року на фудкортах був представлений великий вибір страв, серед яких кожен міг знайти своє — від стандартних фестивальних сосисок, хот-догів і картоплі до супів, пирогів з різними начинками та вегетаріанської кухні. Для любителів алкоголю на Механіці працюють спеціальні точки та бар, де можна випити пива, сидру або чогось міцнішого за доступними цінами.

7. Нові друзі

Фестиваль об’єднує металхедів з усього світу — якщо ти давно хотів завести собі друзів-однодумців з інших країн або просто попити пива з іноземцем — це чудова можливість. Минулого року можна було побачити та почути фестивальників з різних країн, і цей не стане винятком, адже для шанувальників якісних концертів немає меж.

8. Харків

У вільний від виступів час можна відправитися на прогулянку Харковом, адже місто має багаторічну історію і там є, на що подивитися. У вас буде можливість прогулятися містом, у якому народжувалися найкращі альбоми українського блек металу. Також радимо відвідати пам’ятку архітектури Держпром (один з перших радянських хмарочосів) та обов’язково пройтися головною вулицею міста — Сумською.

9. Мерч

Також на фестивалі буде представлений асортимент найбільшого українського метал-магазину Musical Hall, серед якого ви зможете знайти багато цікавого — купити футболку улюбленого гурту, диски або вініли.

MetalEast_-_PosterNEW

10. Ти допомагаєш створити фестиваль своєї мрії

Приємною особливістю є те, що відвідувачі можуть запропонувати гурти, які будуть грати на фестивалі наступного року. Саме так вийшло цього року — команди, що просили найбільше, потрапили до лайн-апу. Окрім цього, кожен куплений квиток допомагає створити унікальну мистецьку подію європейського рівня з сильним метал лайн-апом з кращих гуртів світового андеграунду, а також поширити інформацію про автентичність української культури та традиції нашої Батьківщини.

Тож якщо ти справжній фан темної сторони металу — приходь 31 травня - 2 червня на Арт-заводі “Механіка” на фестиваль Metal East.Нове Коло!

Офіційна зустріч фестивалю у Facebook: https://www.facebook.com/events/302926317115639/

Neformat.com.ua ©