Блог: П'ятірка суперальбомів Романа Ткачука (True Tough)

Роман Ткачук — фронтмен, вокаліст та автор лірики гурту True Tough, сьогодні ділиться з нами п’ятіркою релізів, що найбільше вплинули на нього впродовж життя.

Linkin Park — Meteora (2003)

З цього релізу почалося все, повністю все. Коли я почув одного разу трек "Faint" на шкільній перерві в четвертому класі, а точніше частину з екстремальним вокалом, моє життя змінилося. Відразу після школи я завантажив усю їхню дискографію, з чого й почалося моє знайомство з музикою, яку тою чи іншою мірою можна вважати "важкою". Навіть майже 15 років потому я вважаю цей альбом одним із найкращих, що чув у житті за рівнем хітовості пісень і їхнього аранжування. Думаю, що всі цей альбом чули, тож немає сенсу виділяти один трек, але якщо ви не з нашої планети, то послухайте "Hit The Floor".

 

Bring Me the Horizon — Count Your Blessings (2006)

Йдемо по таймлайну далі, мої 12 років, я вже зустрічав на просторах інтернету щось із приставкою -core у назві, але сприймати це було неможливо, заважко. Дебютний повноформатник цього гурту став моїм entry point у щось важче, ніж умовний ню-метал. Саме цей альбом став першим із сотень інших, які я заслуховував згодом, де в основі були важкі гітари, екстремальний вокал та брейкдауни. Навіть тоді, читаючи лірику, я розумів, що альбом у цьому плані не претендує на геніальність, але його енергетика назавжди створила в мені любов до важкої музики. З треків виділю "Tell Slater Not to Wash His Dick", бо він був першим, який я почув та слугував мені будильником у школу декілька років поспіль.

 

Date Rape — Разрывает сердца (2013)

Варто зізнатися, що доволі довго я "не викупав" за українську андерграундну сцену, навіть коли сам став її частиною зі своїм першим колективом у 2013 році. Цей альбом — один із небагатьох винятків. Я бачив цей гурт наживо на їхньому останньому виступі в рамках Неформат фесту 2014 року, і в мене були сльози на очах від щастя в той момент. Також цей альбом приблизно тоді ж допоміг мені здавати вірші із зарубіжної літератури — я просто розказував лірику date rape, видаючи це за вірші Єсеніна, хоча на релізі й так є пісні на вірші поетів. З треків виділю "Птицы" — через геніальний момент із чистим вокалом, який доводить емоційну складову релізу до катарсису.

 

Supruga — Хаос (2019)

Я почув "Хаос" відразу на релізі завдяки топам бендкемпу, і відразу закохався в нього. У той час я переживав один із найважчих в емоційному плані періодів у всьому своєму житті, і впевнений, що саме цей реліз допоміг мені пережити все, що я відчував, і стати тим, ким я є зараз. Максимально "дарк" по вайбу, дуже круті структурно композиції та чудова динаміка впродовж усього релізу. З треків раджу "Час Хищника", бо це настільки важливий для мене трек, що лірика з нього витатуювана на мені.

 

Deafheaven — Sunbather (2013)

Чи може сумна музика бути "веселою" з погляду сприйняття музики як чогось "академічного"? Я не впевнений, точніше був невпевнений до мого знайомства з цим релізом. Зараз будуть дуже інтимні подробиці мого внутрішнього світу — але якби мене спитали, як звучало б кохання як почуття, виражене в музиці, я би без вагань дав послухати цей реліз. Цей альбом робить тобі боляче емоційно під час прослуховування, але водночас і створює відчуття повного спокою та гармонії. Якщо не слухали, то бажано з вашою коханою людиною, й обов'язково почитайте лірику з поясненням; це справді унікальний досвід, певною мірою трансцендентний. З треків виділю "Dream House", бо почитайте лірику, ось чому.

 

До речі, нещодавно True Tough разом із вінницькою командою Sick Solution випустили новий відеокліп "Black Magic /Panopticon".

"Оскільки це наш перший досвід у створені відео, нашою метою було досягти максимально можливого креативу та спробувати більш "західний" підхід до промоушену релізу, саме тому відео містить частини з двох треків одразу, а також анонсує назву та обкладинку нашого майбутнього ЕP "Panopticon". Знімали у Києві на студії Pandora впродовж половини звичного знімального дня (6 годин) - ми поставили собі мету, щоб кожен кадр був максимально насиченим нашою енергією, тому обмеження в часі було штучно створеною рушійною силою для цього. Концептуально у нас не було мети вводити сюжет, але занурити глядача в атмосферу майбутнього релізу, в тому числі за допомогою ефектів та додаткових кадрів. Іншими словами, це відео — не переказ лірики треків, це спроба передати вайб прямо у підсвідомість.

Увесь продакшн зробили наші друзі з hiskillprod, у яких ще немає великого багажу саме музичних відео у портфоліо, але я знаю цих хлопців з самого початку своєї музичної діяльності у 2014 році. Нам було важливо, щоб відео створювали люди, які також "у тусовці", розуміються на важкій музиці та зможуть повністю відчути концепцію треків.

Щодо безпосередньо пісень та їх задуму - зараз немає сенсу заглиблюватись дуже детально, бо без релізу повністю просто нереально зрозуміти всі метафори та задум, тому на цьому етапі кожен зацікавлений може будувати власне розуміння треків та створювати з ними зв‘язок: подобається/не подобається, качає/ не качає тощо. Ми все розповімо на релізі, і, повірте, це лише мала частина того, що вас буде очікувати у майбутньому ЕП", — розповідає Роман

True Tough — київський хардкор/метал хардкор гурт. Почав активно виступати та видавати релізи з 2019 року. Дискографія нараховує кілька синглів і мініальбом, у яких команда співає про особисті почуття й емоції та соціальні проблеми, що існують у суспільстві. Гурт також часто концертує й загалом є активним гравцем локальної сцени.

Більше про команду ви можете дізнатися з нашого липневого інтерв’ю.

True Tough у соцмережах:

https://www.instagram.com/true_tough/
https://truetough.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/truetough
https://www.youtube.com/channel/UCCThWYOAotICNKq8__8wVhg

Фото надане гуртом 

Neformat.com.ua ©