MOPA коментують треки українських виконавців

Концерт французької команди My Own Private Alaska запланований у Києві на 10 вересня. І хоча карантин попсував усі плани, будемо сподіватися, що цей івент таки ввідбудеться. 

My Own Private Alaska
French screamo/post-rock band

У 2007 році гурт випустив перший EP "MOPA", а у 2010-му представив славнозвісний дебютний повноформатник "Amen" оцінити який наживо кияни змогли того ж року Згодом гурт ще кілька разів виступав у столиці та в деяких інших українських містах. У 2014-му My Own Private Alaska взагалі припинили діяльність, але цьогоріч із новими силами почали роботу над свіжим матеріалом, однак масштабний план живих виступів команді довелося переглянути через пандемію. 

Готуючись до приїзду гурту, ми попросили музикантів послухати деяких українських виконавців та поділитися враженнями від почутого. Тож спеціально для Neformat.com.ua вокаліст My Own Private Alaska Метью Меґвілль (Matthieu "Milka" Miegeville) оцінив деякі українські треки.

Метью, зокрема, зазначив, що медіа часом просять його про подібне, однак французькі гурти зазвичай вражають його далеко не так сильно, як почуті українські: 

"Я здивований якістю та оригінальністю багатьох гуртів тут! Я серйозно! Я відкрив справжні чудові гурти/проєкти! Українські музиканти мають щось таке, чого не мають французькі. Я маю на увазі, демагогії немає. Обкладинки релізів також реально дууууууже гарні"

Date Rape — Incomplete (screamo, Київ)

Мені подобається те, що гурти співають рідною мовою, а не англійською! Це нагадує мені початок скрімо в кінці 90-х...

Way Station — Clouds Dropped Down (post-rock, Київ)

Гітарні затримки та ділей завжди працюють! Мені подобається ця схожість з Mogwai/Russian Circles… Гітара дуже симпатична у цьому гурті.

Krobak — Broken (are Little Victories by the Ship of Life) (post-rock, Київ) 

Скрипка також дійсно цікава у пост-році. Особливо мені подобається назва пісні! Це дійсно трагічно й класно. Я хотів би почути цей гурт з жирним звуком та жирним продакшном, воно того варте.

Light Matters — Emotional Violence (punk, emo, Київ) 

Досить класно чути подібний подвійний голос у цьому проєкті. Добре написано. Як антифолк, емо вінтаж. Назва EP весела :wink:

Memorials — Песня скотобоен (melodic hardcore, Сімферополь) 

Досить дивовижно для нас слухати деякі українські хардкор скрімінг! Мова звучить добре. Мені подобається використання акустичних ефектів у ньому. На сцені має бути круто.

oh, deer! — vigilante (screamo, Житомир)

Обкладинка справді класна. Оригінальний хай-ренж скрім, я подумав, що це дівчина! Деякі матрокові частини цікаві.

Nice wings, Icarus! — Kids vs. Machinery (post-rock, Київ) 

Назва пісні відмінна! Оригінальний стаф, з цим інструментальним, високошвидкісним пост-роком... Скрипка також тут крута.

DZ’OB — Deti (avantgarde, Дніпро)

Звук і постановка справді профі на цьому треку. Дивовижна частина електро/механіки… Прекрасні сучасні мелодії. Вуху! Чу-до-во!

The Sunset Survival — Delusion (melodic hardcore, Львів)

Класний барабанщик! Дійсно хороші деталі, вінтажний стиль емокору... Продакшн грубий, але добрий.

Ghost Cities — shoot the sun (avantgarde, contemporary jazz, Київ)

Мене дуже вразило, наскільки оригінальний цей проєкт теж... Божевільний саксофон та прекрасні музичні текстури, хороша робота!

My Personal Murderer — Mayday (alternative rock, Київ)

Дивне використання мажору/мінору. Це схоже на депресивних Beach Boys, які зустрічаються з Melvins на LSD! Чорт, також оригінально!

Signals Feed The Void — Не Твоя Біда (post-punk, Херсон) 

Гарне фото на обкладинці. Класно, що цей пост-панк гурт співає також не англійською мовою, цей голос є для нас чимось нечуваним! Гарна взаємодоповнюваність з двома гітарами...

Gamardah Fungus — Natural Storm (ambient, Дніпро) 

Класний малюнок також. Було б круто, щоб ці гітари використовувались як "ембіент клавіші"... вуху, вони оніричні та потужні. Як Mastodon, що каверить Pink Floyd без барабанів!

sophistication. — wooden swing (acoustic, Київ) 

Мені подобається ця дівчина. Інкарнатний фолк із чудовими текстурами та голосами.... Вітаю!

the worst is yet to come — women’s routine (screamo, Суми)

Мені подобається, як ця дівчина ламає голос, коли кричить. Дійсно здорово. Зведення хороше. Я не знайшов їх у фейсбуці, сумно!

Заводь — Уже заря зажглась (часть 5) (black metal, Харків)

Чорт, обкладинка божевільна! Рожевий альбом для холодного металу = круто! Звук трохи diy, але композиція хороша, оригінальна, дивна, з класними "пост" гітарами.

Vovk — Endless Waterfall (progressive rock, math rock, stoner rock, Київ)

Я обожнюю початок пісні. Риф, ритм, звук… Мені особливо подобається матрок, а тут... з деякими пост-хардкор частинами, це надзвичайно! Реально!

Septa — Emet, "truth" (alternative, metalcore, post hardcore, Одеса)

Справжній класний голос, красиві текстури... Чорт, мене знову вразила якість композиції! Відмінний гурт також! Чудовий звук! 

 

Придбати квитки на івент можна за цим посиланням.

 

My Own Private Alaska у мережі: 

https://www.facebook.com/myownprivatealaska/
http://www.myownprivatealaska.fr
https://www.instagram.com/MOPAofficial/

Фото kirai gigs та Lilian Ginet

Neformat.com.ua ©