Straytones — Straytones(2017)

Сонячні наспіви Straytones лунають немов із скелястого каліфорнійського узбережжя та заворожують своїми рифами, гітарними партіями та атмосферним звучанням у цілому. Якщо б мені не сказали, що вони кияни, то я і до сих пір вважав би їх жителями якого-небудь Сан-Франциско. 

Позаяк цей гурт створений у похмурому Києві у далекому 2011 році та складається з чотирьох учасників: гітариста і вокаліста Артема, другого гітариста Seriga, бас-гітариста Дмитра і барабанщиці Марини. 

Свій перший EP під назвою Blossom випустили ще у 2012 році. У лютому 2017 Straytones видали другий гаражно-панковий реліз, який складається з семи англомовних треків. До речі, подейкують, що саме цей ансамбль має всі шанси потрапити у топ-рейтинги цього року. Подивимось, як воно буде. 

Якась дивакувато-червона рука з зеленими нігтями тримає прямокутник, схожий на зіркове небо, крізь них пролазить двоголова синього кольору змія, скручена літерою «S» — це не чергове графіті десь у підворітті, а психоделічна обкладинка нового альбому. 

Якщо вам треба щось однозначне та зрозуміле — то це десь в іншому місці. Тут тільки ірраціональність та неосяжність прямісінько з «хіпанських» шестидесятих.

Пекельне сонце Західного узбережжя, лазурні пляжі, височенні пальми та легкий, проте доволі свіжий бриз — це саме те, що перше спадає на думку, коли слухаєш Straytones і саме те, чого не вистачає у наших дещо-помірних та затуманених кіптявою урбаністичного смороду широтах.

Грають хлопці та дівчата доволі цікавий психоделічний рок, з елементами класичного блюзу, олдскульного сьорф- та панк- року. Цікаві рифи, та лоу-фай роблять їх музику ще більш крутою та різносторонньою. 

Варто зауважити, що в останнього альбому відчувається вплив таких гуртів, як: Car Seat Headrest, King Gizzard & The Lizard Wizard

Обіцяємо, що після того, як ви заціните останню «сімку» хлопак із Straytones, то вам закортить забити на всі життєві справи, одягнути улюблені рей-бени та поїхати світ за очі, якщо не у Лос-Анджелес, то хоча б до Одеси.

Neformat.com.ua ©

1. Into The Mist 
2. Trippin'69 
3. Gotta Go! 
4. Sleep Through 
5. Curtains 
6. Enchanted 
7. Long Road

15.02.2017