Kadaitcha - Urban Somnambulistics (2017)

Нещодавно я писав про минулий альбом нойз-проекту із Нової Каховки — Kadaitcha. Ці урбаністичні електронщики з степової України не сидять без діла і нещодавно видали другий альбом. 

 

Urban Somnambulistics — це п’ять аудіодоріжок із затяжними та глибинними звуками. У треку «Hiding the Angel» невідомий чоловічий голос проводить нас, слухачів, у незвідані та незрозумілі світи. Місцями нагадує проект Шумы России.  

 

Голос сипле метафорами. Крізь шуми чутно есхатологічні та сотеріологічні мотиви. Залишається незрозумілим хто мовець: ангел, демон чи навіть сам Спаситель…

Другий трек альбому — «Bushmeat» — це вже не занурення, а скоріш підготовка до екстатичного стану. Виникне він завдяки поєднанню непоєднуваного: скреготу сучасних міст, новітньої електроніки та шаманських бубнів та барабанів. Це справжній археофутуризм. 

 

Наступна аудіодоріжка виокремлюється від двох попередніх завдяки своєму синтезаторному звучанню та патетичному промовлянню апокаліптичних рим. Мінімальність звукових ефектів та повторювання мантри: «симбиот… симбиот… симбиот» чуємо ми в третьому треку альбому. 

 

Мотиви Urban somnambulistics пов’язані з тематикою сну, підсвідомості, глибини та архаїки. Проте кожен феномен має іншу сторону (життя діалектичне). 

Саме тому не менш впевнено можна казати, що відчуття, які виникають після прослуховування альбому пов’язані не тільки з архаїкою чи сном, а й сучасністю, більше того — найогиднішими її проявами, тобто містами, новітніми технологіями та всім тим сміттям яке продукує Західна Цивілізація.  

 

Зауважу, що я ніколи не був поціновувачем саме цього напряму в експериментальній музиці, але образи і стани, які виникають після прослуховування цього альбому створюють враження існування містичних вимірів та глибинних сенсів у епохи розвинутого капіталізму та, хай їм грець, ринкових відносин. 

 

Альбом Urban Somnambulistics обов’язковий для прослуховування всім неоархаїкам, любителям дрімотної старовини та дослідникам глибинних пластів уяви. 

Neformat.com.ua ©

1. Hiding the Angel 
2. Bushmeat 
3. Symbiote 
4. Paninsecta 
5. Urban Somnambulistics

05.05.2017