Новини

"The Nietzsche" випустили новий кліп

Сьогодні, 28  квітня, одеський колектив "The Nietzsche" представив новий кліп на трек "James Franko". Відео було зняте менш, ніж тиждень тому на Закарпатті, де гурт виступав на місцевому "КРУК ФЕСТ".

"ICECREAM FESTIVAL" скоротив лайн-ап

Промо-група "icecream" днями повідомила про зміни у "icecream festival", який має відбутися 27 травня у київському клубі "Atlas". Так, замість двох денних сцен і однієї нічної залишилася лише одна загальна, а кількість виконавців із понад 30 зменшилася до дванадцяти. 
""Всем привет! На icecream festival происходят небольшие изменения в лайн-апе.

Гурт "Firestep" випустив дебютний реліз

Київський hardcore-punk гурт, який саме готується до дебютного виступу, сьогодні залив у мережу свій перший демо-запис. Загалом він містить три треки. Їх можна безкоштовно завантажити на Bandcamp'і гурту. 

А почути  "Firestep" наживо можна буде вже 8 травня у київському клубі "Mezzanine". Сцену музиканти ділитимуть із гуртами Bluesbreaker, Reminded, Tank-2000 та Juggernaut. Наступний концерт гурту відбудеться вже наприкінці травня. 

Гурт "Zwyntar" їде на Західну Україну

Київський гурт запланував кілька виступів на Західній Україні.

"Sasha Boole" записав кілька треків у форматі тріо

Вчора чернівецький сонграйтер залив у мережу три відео з новими студійними лайвами, знятими на студії Coloorsun Music. У записі  взяли участь музиканти Олександр Істратій (барабани та звук) та Артем Бринь (бас). Зняли відео представники Boroda Cinema - Стас Пуздряк та Дмитро Савченко.

"the worst is yet to come" випустив дебютний реліз

26 квітня у мережі з'явився дебютний реліз українського скрімо-гурту "the worst is yet to come — continuation afterwards". Це спільний проект музикантів із Сум та Івано-Франківська.
 
 
Загалом гурт записав три нові треки. Варто наголосити, що вокальні партії на релізі виконує Майя Реневіч.

У Львові відбудеться Electric Meadow Pre-Fest

Весняна розминка перед великим літнім фестивалем немейнстрімової музики, андеграунду та DIY - Electric Meadow пройде 13 травня у Львові.
"До вашої уваги найкращі гурти України в найбільш непопулярних жанрах сучасної рок-музики, що не зменшує їх ваги, проте лише додає культурної цінності", - зазначають організатори.
Для відвідувачів гратимуть та співатимуть:
 
- Octopus Kraft (post metal,sludge/ Drohobych)

У Києві презентували соціальний проект націлений на боротьбу з Інтернет-піратством

Вперше в Україні відбулась презентація соціального проекту націленого на боротьбу з Інтернет-піратством - #ДАЙШАНСМРІЇ.
 
У вівторок, 25-го квітня, відбулася презентація соціально-освітнього проекту #ДАЙШАНСМРІЇ (#GIVECHANCETODREAM), за участі заступника Голови дипломатичної місії США в Україні Джорджа Кента, ключових медіа-персон, урядовців та бізнес-спільноти.
 
Ідея створення проекту #ДАЙШАНСМРІЇ зародилась у кінорежисера Люб

"Metal Heads Mission. Mayak edition" оголосив перших учасників

 Нагадаємо, організатори двох культових українських фестивалів об'єдналися у 2017 році для проведення спільного масштабного заходу "Metal Heads Mission - Mayak edition". 

"Colaars" випустили новий міні-альбом

Вчора у мережі з'явився новий EP київського гурту Colaars — "Underheart". 
 
Реліз містить загалом п'ять треків.

"The Troubled" випустили новий реліз

Днями український лейбл "SURROGATE Rec." випустив новий реліз гурту "The Troubled - Gateway Beat". Це вже третє видання на фізносіях київського тріо, яке змішує у своїй музиці все найкраще від панку, блюзу та рокабілі. За плечима у команди два CD на лейблі Young Blood, виступи на топових тематичних фестивалях країни, тур Польщею та численні локальні концерти.
 
Новий реліз The Troubled" вийшов на касетах.

"Casa Ukrania" випустили новий альбом

Вчора, 26 квітня у мережі з'явився новий альбом одеського колективу "Casa Ukrania" - "Ouroboros". 
"Уроборос - символ вічної круговерті життя і смерті, загибелі й відродження, нерозривного кола протилежностей, які рухають всесвіт. Саме таким колом пройшла наша творчість, і відштовхнувшись колись від темної естетики, ми знову до неї повернулися - аби тут і зараз підсумувати черговий проміжок шляху другим альбомом.

За виступ на фестивалі "Sziget" змагатимуться 6 гуртів

Конкурсний відбір на сцену одного з найбільших фестивалів Європи – Sziget – наближається до завершення і оголошує фіналістів. 
 
30 квітня на фіналі у клубі Sentrum виступлять Zetetics, Atmasfera і Detach, які отримали найбільше підтримки від фанів за результатами голосування на сайті.

Довгий Пес випустив новий кліп

Вчора український MC Довгий Пес (Саша Благодеров) представив слухачам новий відеокліп на композицію "Може б ти думав?".  В цьому треці автор саркастично описав все те, що бачить навколо себе в цьому світі.

Над кліпом працювали Антон Аношин та Юрій Карась. Придбати трек можна за посиланням на Google Play

Українська блогерка зіграла ТОП-5 рифів вітчизняних гуртів

Днями у соцмережі поширилося відео української блогерки з ніком Joan Cat. Дівчина відібрала та виконала на гітарі 5 рифів відомих сучасних українських гуртів, а саме SINOPTIK, Stoned Jesus, Esquizet, Somali Yacht Club та Ethereal Riffian
"Это не совсем обычная подборка риффов для меня. Хочу поделиться с Вами украинскими крутыми группами, которые меня действительно качают. Почти всех тут я открыла года так 3 назад, а вот Esquizet – совсем недавно.

"Filthy Rich Preacher" видав новий альбом

22 квітня черкаський industrial metal проект "Filthy Rich Preacher" випустив новий альбом під лаконічною назвою "Vol.2".

Гурт "Kaosophia" випустив другий альбом

22 квітня у мережі з'явився другий повноформатний альбом київського black metal гурту - лонгплей "Serpenti Vortex". 

Гурт "Myopia" представив два нові сингли

Цей реліз був вимушеним для колективу, адже раніше два треки були злиті у мережу, як виявилося, одним із його ж учасників. 
"Вчера (ред.

Одеський "More Music Club" знайшов нове приміщення

Наприкінці березня українську сцену сколихнули одразу дві невеселі новини. У Львові закрився клуб "Undergound", а в Одесі про закриття повідомив "More Music Club". В останньому випадку винуватцем закриття став власник приміщення, який прийняв рішення про виселення клубу в односторонньому порядку. 

Увесь цей час власники  "More Music Club" шукали нове місце і нарешті досягли успіху в цьому питанні, адже зовсім скоро, 29 квітня, клуб дасть перший концерт у нових стінах. 

Лейбл "ЩЫЛ" выпустил экспериментальный диск Станислава Бобрицкого

Издательство ЩЫЛ-Records выпустило диск Станислава Бобрицкого, где он играет на фортепиано, пропущенном через модульный синтезатор. Вдобавок к электронной составляющей музыкант экспериментировал и со струнами пианино. Некоторые из них были заглушены кусками войлока или же звук менялся с помощью булавок. 

Релиз записывался на XIV Международном форуме "Музыка молодых"  в апреле прошлого года. 

Группа "Delfinia" записала сингл с Роландом Граповым

Украинский power metal проект "Delfinia" вернулся к студийной деятельности и представил новый сингл, записанный совместно с известным немецким гитаристом Роландом Граповым (Helloween, Masterplan).
 
"Delfinia" – международный проект, основанный в 2013-м году вокалистом киевской power metal группы "Sunrise" Константином "Laars" Науменко.

"Stryvigor" випустив перше live-відео

Хмельницький black metal гурт вчора представив слухачам нове live-відео. 

"The Tea Ship" випустив новий міні-альбом

21 квітня чернігівський гурт випустив мовий міні-альбом під назвою "Surface". Він містить п'ять треків. Почути їх наживо можна буде 30 квітня на концерті у київському "Free Gen Surf Cafe". 

В Киеве состоится retrowave вечеринка

Впервые в Киеве пройдет событие с участием лучших retrowave проектов из Украины.
"Достали на работе? Не всё хорошо в личной жизни или просто драйвовое настроение? Тогда тебе по адресу. 
 
Ребята из ARCADISE продемонстрируют свои лучшие Darksynth работы, под которые ты улетишь в отрыв. Мрачные гитарные рифы и высокий градус этого проекта не заставят тебя скучать.