Новини

"бичкрафт" випустив другий альбом на вінілі і дисках

Київський колектив вчора повідомив, що у слухачів нарешті з'явилася можливість придбати альбом "Shadoof" на фізичних носіях. 
 
"Отличные новости!, к нам наконец дошла посылка с альбомом и мы бы конечно предложили вам раньше его купить, как только вернулись из штатов, но увы мы стали очень толстыми после бургеров и нам было лень с собой тащить эти блестящие винилы (400 грн) и диски (150 грн) пишите в личку отправим в ваш город", - повідомили музиканти. 
 
Нагадаємо, лонгплей був випущений  у червні цього року на америка

У Карпатах може відбутися фестиваль "VIP CAMF 2017"

Організатори відомого фестивалю “Carpathian Alliance Metal Festival Open Air”  довго говорили про можливість проведення закритого але разом з тим і досить дорогого фестивалю у Карпатах із хорошими закордонними хедлайнерами.
 
Тепер же від слова вони перейшли до діла. На декількох українських букінгах уже можна придбати квиток за 3 тисячі гривень.

Лейбл "Isoline" випустив другу збірку пісень

Досить молодий київський лейбл електронної музики видав уже другу збрку треків під назвою "klikl you". Нагадаємо, першу компіляцію лейбл випустив на дисках у березні цього року. 

Дебютний реліз "Shosanna" вийшов на касетах

Днями світ побачив перший реліз запорізького screamo-колективу - "Sadako" (EP).

"гасп" выпустили дебютный лонгплей

Альбом "как перестать бояться молний" появился в сети 28 сентября. Он состоит из 9 треков, которые можно свободно скачать на Bandcamp'е. Вместе с тем группа будет рада  финансовой поддержке от поклонников: "И если ты из тех людей, которые поддерживают андерграунд сцену, то ты можешь закинуть пару денег на наш бендкемп, купив альбом за цену "плати сколько хочешь".

Sasha Boole подорожує Європою з концертами

Найближчий тиждень чернівецький сонграйтер проведе у різних польських містах, а згодом поїде до Словаччини.

В Киеве пройдет соревнование "Guitar Battle"

Поучаствовать в нем смогут все посетители фестиваля "ІншаМузика Festival". 
 
Благодаря техническим партнерам феста "JAM Музыкальные Инструменты" в холле клуба Бинго (в перерывах между выступлениями команд) пройдет "Guitar Battle". На участников ожидает множество призов, а также главный приз за первое место – гитара Yamaha. 
 
Для участия необходимо предварительно зарегистрироваться онлайн, а также подтвердить участие в день мероприятия 1 октября.

"EDWIN HUBBLE" видали новий сингл

Київський пост-рок гурт 29 вересня представив новий сингл після майже дворічного мовчання. Адже останній реліз - "About" EP - хлопці випустили ще у 2014 році.
 
"Держите наш новый сингл, специально к 63-й годовщине смерти Эдвина Хаббла!", - прокоментували сингл музиканти. 
 
Едвін Павелл Габбл (часто також Хаббл), чиє ім'я ми бачимо і у назві колективу, був видатним американським астрономом, дослідником галактик, позагалактичних туманностей. Він також сформулював закон Габбла і створив класифікацію галактик.

У Києві покажуть три грані українського пост-панку

Представники нової української пост-панк сцени зберуться 30 вересня у київському клубі "Mezzanine", щоб поділитись зі слухачами своїми переживаннями, закарбованими у музиці. "Small Depo","il mio campo" та "Signals Feed The Void" — це три абсолютно різні погляди на те, яким може бути пост-панк. 
 
"il mio campo", до слова, відіграють на "просторі" дві нові пісні, які увійдуть в наступний реліз групи. Один з цих треків гурт вперше покаже публіці. Музиканти "Small Depo" буквально днями випустили новий мерч, який можна буде купити на концерті.

Відео "Stoned Jesus" набрало рекордні 4 мільйони переглядів на Youtube

Це виявив та розповів про досягнення фронтмен, а заразом і головний PR-менеджер гурту, Ігор Сидоренко.

Музикант вирішив перевірити, чи були подібні досягнення у інших гуртів з аналогічною популярністю. Титанів, на кшталт, Queens of the Stone Age, The Melvins чи Black Sabbath, Ігор не враховував. Натомість сконцентрувався на колективах із розрядів Bigs (Sleep, Electric Wizard, Clutch, High On Fire тощо), Little Bigs (Graveyard (rip), Uncle Acid, Kadavar, The Sword, тощо) та Normies (Elder, Greenleaf, Ufomammut, Mars Red Sky, тощо). Як виявилося, аналогів у них немає. 

"Janp" выпустил весенний релиз на кассетах

Киевский one-man band проект "Janp" в апреле представил слушателям свою новую роботу - альбом под названием " the first kiss".
 
Теперь же релиз можно купить на физических носителях.  "У меня сегодня отличная новость, с сегодняшнего дня можно заказать мою кассету с релизом "the first kiss", изданную лейблом Сиди Дома.

Журнал "Gothica" відзначив десяту річницю

Український журнал випустив спеціальний випуск Gothica#21 до 10-річчя видання. Номер, зокрема, містить й розповідь про історію журналу. До того ж на честь ювілею журнал можна завантажити безкоштовно.  Моделлю для 21-го номеру стала Олена Самко. 

"Это своеобразное подведение итогов нашей десятилетней деятельности", - розповіли автори видання. 

"Yah" випустив новий сингл

27 вересня  у мережі з'явився новий сингл київського колективу. Це перший реліз після дебютного EP хлопців, який, нагадаємо, з'явився  22 квітня цього року.  Пісня є по суті кавером на американський інді-рок гурт "Archers of Loaf", який виник іще на початку 90-х.  
 
Трек  записувався на студії "More Music Studio" у Києві, а його мастерингом займався Кріс Вудхаус із "THE DOCK STUDIO".

"Cape Cod" випускає альбом на вінілі

Київський проект у листопаді представить свій перший альбом "Cult" на фізичних носіях. Нагадаємо, реліз побачив світ у червні цього року. 
 
"Друзья, save the date. С невероятной гордостью и трепетом, первый материальный носитель с альбомом "Cult".

"The HARDKISS" випустили новий сингл

Пісня під назвою "Rain" з'явилася у мережі сьогодні. 
 
"Rain - история об одиночестве, которое мне захотелось сравнить с дождем. По природе своей я лирик, который верит в чудеса. Чтобы быть счастливым, человеку, как воздух, нужна любовь. Рано или поздно дождь закончится, грусть уйдет, в жизни появится любовь.

"7 a.m" презентували новий сингл

Вчора у мережі з'явився другий сингл молодого чернівецького колективу - трек "Do you wanna be my friend?".  Нагадаємо, попередній сингл з майбутнього дебютного альбому "7 a.m." вийшов разом із відео.  Обкладинку для релізу зробив Володимир Царюк. 
 
Орієнтується гурт на гаражні британські дуети, на кшталт, "Blood Red Shoes", "Royal blood" та "Slaves".

Дует "мечты о Европе" випустив новий альбом

Двоє молодих українських музикантів - Валентина Пташка (вокал) та Андрій Костюк (Мартин Иден у ВК) (гітара) записують під гітару акустичні lo-fi треки. 26 вересня у мережі з'явився їх дебютний альбом "старость" (2016). Що цікаво, дебютний реліз дуету мав назву "юность".
 
"Старость - наше наказание за игрушки, которые мы выбрасываем на улицу, пытаясь казаться взрослыми", - прокоментували реліз музиканти.

Проект "vtoma" випустив міні-альбом

Вчора у мережі з'явився оновлений реліз харківського проекту  - міні-альбом "свобода, равенство, братство" . Реліз містить п'ять треків, які музикант доопрацював і перезалив в мережу. Проект у своїй творчості надихається радянськими традиціями, а стилі музики визначає як synthwave, sovietwave, dreamwave та lo-fi. 

"Roll Models" едут в тур с новым альбомом

23 сентября киевский коллектив начал тур в поддержку своего последнего релиза. 

Напомним, 19 сентября чера в сети появился новый релиз киевской команды "Roll Models"  - альбом "Kiss Me, You Animal". Ранее ребята выиграли полугодичный контракт с маркетинговым агентством "Quadrate28", а также выпустили клип на песню "Girl Named Fox", которая входит у новый релиз.  

"Power Play" готують до випуску спліт

Київський гурт поділився останніми новинами, а також показав відео із останнього виступу. 
 
"Настало время демонстрации силы - полный сет группы Power Play. Спасибо всем, кто пришел и поддержал эту безумную атмосферу.

"Skuta" видали спліт з "Internal Damage"

Ужгородський колектив цими вихідними представив  спліт з російською грайндкор-командою "​Internal damage". 

"Наша сторона складається з чотирьох треків, які написані під впливом грайндкору старої школи і подій в Україні останніх трьох років", - розповіли музиканти. 

Загалом же реліз містить сім треків - чотири від "Skruta", які раніше не мали студійної версії, та три від  "​Internal damage". Записом і зведенням української частини займався Микола Темченко (Evergreen). А от обкладинку сторони "Skruta" намалював Ярослав Гроб. 

Одесский "Гешефт Garage Sale" представил музыкальную часть фестиваля

Довольно интересные музыкальные коллективы соберутся на берегу Чёрного моря, чтобы выступить на двухдневном осеннем фестивале "Гешефт Garage Sale" 24 и 25 сентября в Зелёном театре. У одесситов будет уникальная возможность познакомиться поближе с качественными представителями indie-сцены Украины, а именно:
 
MAiAK - новое имя на украинской сцене.

"Shiva the Destructor" почне записувати новий реліз

Запис альбому кияни планують на цю зиму.  
 
"Рік тому ми випустили дебютний EP під назвою Supreme Light. Те, що сталося далі, виявилося справді незабутнім. Ми грали в багатьох куточках України, наша музика звучала в безлічі місць - від маленьких клубів до open-air фестивалів. Ми подружилися з чудовими людьми і пережили багато цікавого.
 
Нам пощастило, що це все сталося з нами. Ми набралися сил і натхнення, щоб зробити щось більше.

У Києві зберуться screamo-колективи

Концерт "When It Pains, It Roars" відбудеться у Києві на Нижньоюрківській (Точка) 8 жовтня. 

На ньому можна буде почути, як уже старі добре відомі, так і відносно молоді гурти, котрі грають музику переважно у стилях melodic hardcore і screamo.